Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Radu Mihaiu: 36 de ore de când se pune capacul peste 504 voturi dispărute. PSD încearcă să muşamalizeze rezultatul real

Rezultate alegeri locale 2024. Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a afirmat că, la secţia 195 în Pompeiu, 922 de persoane au venit să voteze, însă la sfârşitul procesului electoral au mai fost găsit doar 779 voturi. "PSD încearcă disperat să muşamalizeze rezultatul real", a acuzat edilul.

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 13:09

Radu Mihaiu: 36 de ore de când se pune capacul peste 504 voturi dispărute. PSD încearcă să muşamalizeze rezultatul real
Radu Mihaiu: 36 de ore de când se pune capacul peste 504 voturi dispărute. PSD încearcă să muşamalizeze rezultatul real - Radu Mihaiu / Facebook

"Au trecut peste 36 de ore de când se pune capacul peste cele 504 voturi dispărute din urne. Exemplific cu un caz simplu: la secţia 195 în Pompeiu, 922 dintre voi au venit să voteze. La sfârşitul procesului electoral s-au mai găsit doar 779 voturi. Unde au dispărut voturile voastre? PSD încearcă disperat să muşamalizeze rezultatul real", a scris Radu Mihaiu, joi pe Facebook.

Radu Mihaiu anunţă că a recuperat 294 de voturi, în urma renumărării în două secţii de votare

Radu Mihaiu, candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, anunţă că, în urma renumărărilor efectuate în două secţii, a recuperat 294 de voturi. Una dintre acestea este Secţia nr. 352, unde cele 333 de voturi pe care le-a obţinut Radu Mihaiu au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secţia de vot recunoscuseră greşeala şi au cerut corectarea ei.

Articolul continuă după reclamă

"Secţia 352 a fost numărată. Incidentul documentat. Încheiem o zi lungă şi grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secţii renumărate azi. Însă nu am terminat. Mai sunt 30 de secţii de renumărat. 30 de secţii cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ţine sub capac pentru că ştiu şi ei că pierd", scrie Mihaiu, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Într-o postare anterioară, Radu Mihaiu acuza nereguli la Secţia 203, unde şapte voturi în favoarea sa ar fi fost amestecate prin alte teancuri, iar contracandidatul său, Rareş Hopincă (PSD), ar fi avut în realitate cu 25 de voturi mai puţine decât se numărase iniţial.

"Cu fiecare secţie găsim seturi noi de nereguli. La Secţia 203, pe lângă că s-au găsit încă 7 voturi valabile pentru mine amestecate printre alte teancuri, am descoperit şi altceva mai grav. Erau şi mai puţine pentru contracandidatul PSD-ist, cu 25 mai puţine decât se numărase iniţial. Nu e de mirare că nu ieşeau cheile de control", spune primarul.

Şi Clotilde Armand anunţă "recuperarea" a 185 de voturi la Sectorul 1

Clotilde Armand, primar la Sectorul 1 şi candidat pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, anunţă de asemenea "recuperarea" a 185 de voturi.

"Într-o singură secţie verificată din nou am recuperat 185 de voturi. Una singură şi 166. Peste 1.000 nu se găsesc, iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 de solicitări de renumărare şi n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1", scrie Armand.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, într-o altă postare, ea invoca o "fraudă" şi la Secţia 144. "Altă fraudă. La Secţia nr. 144 a mers metoda de fraudare a voturilor denumită 'suveică' de minune! Este confirmată frauda în noul proces verbal de pe site-ul AEP în care este scris că 4 voturi s-au regăsit în urna altei secţii! Le este frică să renumere voturile. Fiindcă au furat mii de voturi într-un mod îngrozitor", susţine Armand. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Alegeri locale 2024 » Radu Mihaiu: 36 de ore de când se pune capacul peste 504 voturi dispărute. PSD încearcă să muşamalizeze rezultatul real