Antena Meniu Search
x

Video Scandalul după alegeri continuă. În Sectorul 2, diferenţa dintre Mihaiu şi Hopincă se micşorează cu fiecare secţie în care sunt renumărate voturile

Alegeri locale 2024. La patru zile de la alegeri, încă se mai numără voturi şi nu avem rezultate finale în sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei. După ce actualii edili în funcție, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au susţinut că s-ar fi produs mai multe erori în secţii, azi-noapte, pare că în Sectorul 2  din Capitală  a început să se facă lumină. Au fost renumărate voturile din două secţii, iar acum, candidatul USR se aproprie şi mai mult de contracandidatul său Rareş Hopincă. Acuzaţii de fraudă au fost şi în alte zone din ţară, unde politicienii cer renumărarea voturilor. Într-o localitate din judeţul Mureş, în schimb, se va organza şi turul al doilea al alegerilor, asta după ce doi candidaţi la primărie au terminat la egalitate

Diferenţa dintre cei doi candidaţi se micşorează cu fiecare secţie în care sunt renumărate voturile, în Sectorul 2. Balanţa tinde să se încline în favoarea actualului primar, Radu Mihaiu. Dacă ieri, candidatul USR, era la 513 voturi în spatele lui Rareş Hopincă, azi noapte, diferenţa dintre cei doi s-a micșorat.  La renumărarea din secţia 352, Radu Mihaiu are 334 voturi, în loc de 47,cât obţinuse iniţial, iar contracandidatul său, Rareş Hopincă, a obţinut cu un vot mai puţin. 

"S-au renumărat la cameră, şi încă o dată s-a dovedit că  am avut dreptate. S-a greşit la transcriere, iar toată această tergiversare, a făcut decât să amâne un rezultat firesc" Radu Mihaiu.

"S-a făcut renumărarea. S-au îndreptat erorile materiale şi este foarte bine că s-a întâmplat acest lucru" - Rareş Hopincă.

Vezi și

"Ceea ce a spus domnul Greblă, că se pun numai cele corecte, nu se confirmă, se infirmă. Domnul Greblă minte. S-au încărcat procese verbale, cu greşeli cu erori"Radu Mihaiu.

Pe acelaşi subiect

Erori care continuă să iasă la iveală peste noapte.

Radu Mihaiu susţine că numărul buletinelor de vot care au fost trimise în secţie nu corespunde cu numărul celor care au fost fie returnate, fie rămase în urnă. 

"Cifrele de pe aceste procese verbale nu corespund. La secţia  195, lipsesc 143 de voturi. Așa e foarte clar. Cum se poate să lipsească 1345 de buletine de vot, care au fost trimise în secţii şi nu s-au mai întors, şi nu sunt nici în urne. Cum se poate ca 504 voturi să dispară şi ele? Am găsit sacii care fuseseră desigilaţi, dar voturile erau acolo, relativ cum îşi aminteau membri. Unul din saci, era de altfel şi rupt​" - Radu Mihaiu.

Clotilde Armand, noi acuzaţii de fraudare a alegerilor

Între timp, edilul în funcţie din Sectorul 1, Clotilde Armand, a revenit la Biroul Electoral de sector cu noi acuzaţii de fraudare a alegerilor.

"Aşa, din pix, au dispărut peste 1.000 de voturi" - Clotilde Armand.

Ar fi vorba despre buletine pe care nu s-a pus ştampila, dar care nu se mai regăsesc în centralizarea făcută de membrii secţiei de votare numărul 29. Iar la secţia 144, în loc de 193 de voturi primite i-ar fi fost trecute doar 6. Potrivit numărătorii parţiale, actualul edil este la 682 de voturi în spatele liberalului George Tuţă. În loc să transcrie de pe ciorna pe care o aveau pe procesul-verbal al primarului de sector, au trecut la primarul general şi de la primarul general pe procesul-verbal al primarului de sector.

"Nu a fost nevoie de renumărarea voturilor ci doar de această corecţie rapidă pe care au făcut-o cei din Biroul Electoral"George Tuţă.

La Cheţani, în Mureş, se va organza turul doi al alegerilor

Acuzaţii de fraudă au fost şi în Târgu Jiu, acolo unde candidatul din partea PSD a câştigat la o diferenţă de o mie de voturi în faţa candidatului liberal, iar acum s-a cerut renumărarea voturilor. 

La Suceava, în schimb, se aruncă cuvinte grele. 

În localitatea Cheţani din judeţul Mureş, se va organza şi turul al doilea al alegerilor, asta după ce doi candidaţi la primărie au terminat la egalitate. Fiecare cu câte 431 de voturi. 

Sectoarele 1 si 2, dar şi alte locuri din ţara în care mai sunt probleme, se încadrează în cele 3 procente care au mai rămas de centralizat la nivel naţional.  Potrivit ultimelor date, 97% dintre sufragii au fost numărate până acum.

Primari:

  • 97,23% din voturi au fost numărate
  • 51,12% grad de participare
  • 7,5 mil. voturi
  • PSD 37,63%
  • PNL 32,27%
  • AUR 6,38%

Consilii locale:

  • 96,45% din voturi au fost numărate
  • 51,16% grad participare vot
  • 7,3 mil. voturi
  • PSD - 35,86%
  • PNL - 29,33%
  • AUR - 9,55%

PSD și PNL sunt marii câștigători ai alegerilor locale 2024. PSD a obţinut 37,63% din voturile pentru primării, fiind urmat de PNL, cu 32,27%, şi de AUR, cu 6,38%. (INTRĂ CARTON 2)  La consilii locale, PSD a obţinut 35,86% din voturi, PNL - 29,33%, iar AUR - 9,55%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Scandalul după alegeri continuă. În Sectorul 2, diferenţa dintre Mihaiu şi Hopincă se micşorează cu fiecare secţie în care sunt renumărate voturile