Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rareș Hopincă a mai câștigat 100 voturi la secția unde Radu Mihaiu a cerut renumărarea: "Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3"

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, câştigător al scrutinului local, potrivit rezultatelor parţiale, afirmă că a obţinut 100 de voturi în plus la secţia de votare pentru care USR a cerut renumărarea, în timp ce contracandidatul său, Radu Mihaiu, susţine că, în sector, mai sunt zeci de secţii "ale căror chei nu bat" şi actualul sistem de vot este "perimat".

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 10:00

Rareș Hopincă
Rareș Hopincă a mai câștigat 100 voturi la secția unde Radu Mihaiu a cerut renumărarea: "Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3" - Profimedia Images

"Renumărăm secţia 195. Cea pentru care USR a construit întreg argumentul pestilenţial cu privire la fraudarea alegerilor. Iniţial am avut 133 de voturi. După renumărare, s-a constatat că, de fapt, am 233. Un mizilic de 100 de voturi în plus. Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3 (trei) voturi. După ce au hărţuit oamenii din secţii şi oamenii din birourile electorale, zile întregi, până când unii au fost luaţi cu salvarea, la propriu, se demonstrează că mint şi manipulează, pentru că nu pot accepta înfrângerea. Practic, la fiecare secţie renumărată câştig voturi", a scris Hopincă pe Facebook.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă, însă, că în situaţia secţiei 195 "mai sunt zeci" şi este "cert" că actualul sistem de vot e "perimat", transmite Agerpres.

"Domnul Hopincă a avut dreptate: în singura secţie în care PSD a acceptat renumărarea, s-au găsit încă 100 de voturi pentru dumnealui. S-au găsit şi câteva de la mine puse în alt teanc, iar după corecturile pe prezenţă cheia de control se închide. Ceva ce trebuia făcut din primul moment când secţia asta a ajuns la BES. A trebuit să facem muncă de detectiv, să triem prin datele AEP şi STS, să ne explicăm dovezile, doar ca să facem treaba care era prevăzută în lege. Aceste secţii cu probleme nu trebuiau închise forţat. Ca secţia asta mai sunt zeci ale căror chei de control nu bat. Ce o fi în ele nimeni nu ştie. Un lucru e cert: actualul sistem de vot e perimat. E anormal ca, după o săptămână, să existe atât de multe erori care se puteau lămuri uşor prin renumărare cu oameni odihniţi", a scris Mihaiu, marţi, pe Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Radu Mihaiu spune că va lăsa lucrurile să urmeze cursul legal

"Am aşteptarea că, la un moment dat, se vor oferi explicaţiile pentru toate semnele de întrebare. Aşa cum în această secţie am găsit toate voturile oamenilor, aşa trebuie făcut peste tot. Avem multe alte alegeri în faţa noastră. Românii trebuie să aibă încrederea că votul lor contează. Până acum 10 zile, interesul meu se rezuma la şcoli, parcuri, infrastructură. De aici înainte o să-mi fac o misiune şi din reforma sistemului de vot", a adăugat acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Rareș Hopincă a mai câștigat 100 voturi la secția unde Radu Mihaiu a cerut renumărarea: "Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3"