Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Sebastian Burduja. A aflat în Coreea de Sud că a fost desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Liberalii l-au sunat pe Sebastian Burduja în Coreea de Sud pentru a-i transmite că a fost desemnat candidatul lor pentru Primăria Capitalei după ce PSD şi PNL au decis să candideze separat, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 16 ore de negocieri.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 18:12

Vezi și

Alegeri locale 2024. Sebastian Burduja face parte din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Întrebat ce reacţie a avut când a fost sunat să fie anunţat de retregerea din cursă a candidatului comun Cătălin Cîrstoiu, ministrul Energiei a transmis că trebuie să le arate bucureştenilor un model liberal de administraţie.

"Orice zi, orice secundă pe care o pierdem în toate aceste cancanuri e o zi pierdută  pentru bucureşteni. Şi din respect pentru ei treburie să mergem înainte şi să le prezentăm o alternativă şi un model liberal de administraţie", a declarat Burduja din Coreea de Sud.  

Coaliţia PSD - PNL a decis luni noaptea să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide. Cei doi şi-au anunţat înaintea desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida. Decizia de retregere a lui Cîrstoiu a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare care a durat mai bine de 16 ore.

Sebastian Burduja: Vreau ca bucureştenii să nu mai fie forţaţi să aleagă răul cel mai mic

Pe acelaşi subiect

Sebastian Burduja a declarat ulterior pe Facebook că va candida pentru şefia PMB pentru ca bucureştenii să nu fie forţaţi să aleagă răul cel mai mic.

"Partidul Naţional Liberal a decis să desemneze un candidat propriu pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Primul după opt ani, iar acesta este un lucru bun, pentru că bucureştenii merită un model liberal de administraţie. Mereu am spus lucrurilor pe nume. Decizia de astăzi a fost asumată după prea multe ezitări. În loc să arătăm bilanţul dezastrului pentru bucureşteni, au fost generate nesfârşite scenarii, ipoteze şi dezamăgiri. Am pierdut timp preţios. Dar politica trebuie să fie despre cetăţeni şi viaţa lor, nu despre politicieni şi cariera lor", a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

El a mai spus că atunci când a fost propus preşedinte al PNL Bucureşti, a primit multe mesaje de acest fel: "nu te băga, îţi vei rupe picioarele".

"La fel s-a întâmplat şi astăzi. Şi mi-am reamintit de ce am revenit în România acum nouă ani. Pe patul de moarte, un om drag mi-a spus: „în viaţă să nu faci ce poţi, în viaţă să faci ce trebuie”. Testamentul bunicului meu a devenit crezul meu, pe care l-am urmat mereu, în cele mai grele clipe. Am văzut cu toţii ce se întâmplă când oamenii buni stau pe margine, iar oameni fără principii fac jocurile. Bucureştiul şi România nu mai au timp de pierdut. Candidez pentru Primăria Capitalei pentru că vreau ca bucureştenii, pentru prima dată după mulţi ani, să nu mai fie forţaţi să aleagă răul cel mai mic. Am un Plan pentru Bucureştiul Viitorului. Şi ştiu că nu sunt singurul care vrea schimbare. Vă aştept alături. Înainte, împreună", a conchis Burduja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Alegeri locale 2024 » Reacţia lui Sebastian Burduja. A aflat în Coreea de Sud că a fost desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei