Antena Meniu Search
x

"Vindec Bucureştiul, oraşul bolnav" şi "ai sindromul Stockholm". Replicile şedinţei în care PSD şi PNL au renunţat la Cătălin Cîrstoiu

PSD şi PNL nu mai dansează în doi. Coaliţia a renunţat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu, după o şedinţă maraton de 16 ore. Până la urmă, partidele aflate la guvernare vor avea candidaţi separaţi pentru fotoliul de primar general al capitalei: Gabriela Firea din partea PSD şi Sebastian Burduja de la PNL. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 23.04.2024, 14:06

Aseară a avut loc o şedinţă maraton, care a durat mai bine de 16 ore, la Palatul Victoria, o şedinţă care s-a terminat târziu în noapte cu decizia luaţă de Coaliţie de a retrage sprijinul politic pentru medicul Cătălin Cîrstoiu şi de a merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu doi candidaţi separaţi: Gabriela Firea, lidera PSD Bucureşti, şi Sebastian Burduja, liderul PNL, din Capitală, cei care, iniţial, aveau rolul de a coordona campania pentru Cătălin Cîrstoiu şi de a încerca să-l promoveze astfel încât acesta să adune voturi în cursa pentru PMB.

Nu a mai fost cazul pentru că, aseară, medicul Cătălin Cîrstoiu a părăsit nervos şedinţa după şase ore de discuţii. A fost chemat la Palatul Victoria, undeva la ora 18, iar liderii Coaliţiei - spun sursele Observator - i-au recomandat să se retragă de bunăvoie, să iasă în spaţiul public şi să anunţe că îşi retrage candidatura, ceea ce medicul Cîrstoiu ar fi refuzat. El le-a spus lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă faptul că mandatul său este pe masa Coaliţiei, iar dacă este să fie retras atunci Coaliţia PSD - PNL, cea care l-a propus iniţial, ar trebui să-şi asume această responsabilitate şi să anunţe retragerea sa.

Nu s-a mai întâmpla acest lucru. După plecarea medicului Cătălin Cîrstoiu de la Palatul Victoria, cei doi lideri ai Coaliţiei au luat decizia de a merge cu cei doi candidaţi separaţi. "De astăzi, dansul în doi s-a terminat", a transmis astăzi Marcel Ciolacu, făcând referire la faptul că până acum am fi avut o luptă în doi între Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone, "dar aceasta este cea mai bună decizie pentru capitală", spune liderul social-democraţilor. Acelaşi Marcel Ciolacu care, declara ieri, că cu siguranţă Coaliţia va avea un candidat comun pentru PMB. 

Situaţie paradoxală în Capitală

Pe acelaşi subiect

Tot aseară, potrivit surselor politice, Cătălin Cîrstoiu le-a declarat liderilor politici că el "este cel mai bun, a câștigat toate bătăliile în viaţa lui şi că a prezentat proiectul" prin care "va vindeca Bucureștiul, orașul bolnav". În cadrul aceleiaşi întâlniri, fostul premier Mihai Tudose i-a transmis medicului Cîrstoiu că "este Don Quijote şi că i s-a făcut o nedreptate". Potrivit aceloraşi surse politice, lui Cîrstoiu i s-a transmis şi că "are Sindromul Stockholm".

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu a vorbit foarte mult în timpul întrevederii, dar a fost hotărât să-l retragă pe Cîrstoiu din cursa pentru PMB. Alte nume vehiculate pentru a-l înlocui pe medicul Cătălin Cîrstoiu, înaintea deciziei de a continua cu doi candidaţi separaţi, au fost: Marcel Boloş, actualul ministru al Finanţelor, Rareş Bogdan şi Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Aşadar, în acest moment vom asista la o situaţie paradoxală, nemaiîntâlnită pe scena politică: PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei, dar vor avea candidaţi separaţi la sectoare şi liste comune de consilieri pentru cele şase Consilii de sectoare. S-a mai stabilit ieri în Coaliţie că Gabriela Firea şi Sebastian Burduja nu se vor ataca în această campanie. Lideri cu influenţă la vîrful PSD spuneau că există totuşi riscul ca Gabriela Firea să împartă voturile electoratului de stânga din Capitală cu Cristian Popescu Piedone

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » "Vindec Bucureştiul, oraşul bolnav" şi "ai sindromul Stockholm". Replicile şedinţei în care PSD şi PNL au renunţat la Cătălin Cîrstoiu