Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rezultate parțiale din vestul țării: Dominic Fritz a câștigat un al doilea mandat în Timișoara, iar Călin Bibarț în Arad. Deva, pentru prima dată roșie de la Revoluție

Alegeri locale 2024. Iată cum arată rezultatele parțiale sau după numărătoarea paralelă în vestul țării. 

de Iulia Pop

la 10.06.2024 , 09:17

Rezultatele obținute în urma numărării a secțiilor de votare din Timișoara, mai bine de jumătate, îl dau câștigător pe Dominic Fritz, care își asigură un nou mandat în orașul de pe Bega. "Asta e, o să îmi văd de viață", a declarat Nicolae Robu dezamăgit după scrutinul de ieri. Rămâne de văzut și care este rezultatul final cu care Fritz își asigură victoria, aseară se vorbea de 50% pentru candidatul USR, în timp ce Nicolae Robu, candidatul PSD-PNL a obținut 35%. 

Dominic Fritz, la un al doilea mandat 

Dominic Fritz a declarat că va face echipă la Consiliul Județean cu Alin Nica de la Forța Dreptei și parte din Alianța Timișoara Unită, deși bucuria acestuia din urmă era mai rezervată. Se știe că este o cursă foarte strânsă, sunt diferențe de câteva voturi între Alin Nica și Alfred Simonis de la PSD-PNL.

Vezi și

Aradrul rămâne al PNL, acolo Călin Bibarț își asigură un nou mandat, câștigă detașat față de candidatul USR aflat pe locul 2, iar podimul este închis de candidatul PSD. În Caraș-Severin, numărătoarea paralelă făcută în mai bine de 90% din secțiile din județ îl dă drept câștigător pe Silviu Hurduzeu, deși și mai sunt încă șanse să fie devansat de Romeo Dunca, iar în capitala județului, la Reșița, învingător detașat este Ioan Popa cu 72%.

Pe acelaşi subiect

Deva, pentru prima dată roșie de la Revoluție

Deva este roșie pentru prima dată de la Revoluție, un candidat de la PSD ocupă scaunul de primar, Lucian Rus, care a câștigat în fața actualului edil, Florin Oancea. Iar în județul Mehedinți, PSD a câștigat 49 de primării din 66, iar PNL doar 16.

Printre cele mai răsunătoare victorii ale liberalilor acolo este Orșova. De altfel, PSD Mehedinți și-a reconfirmat și postul de președinte al Consiliului Județean, Aladin Georgescu. În Dolj, nu sunt surprize, Lia Olguța Vasilescu rămâne edilul reședinței de județ. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Alegeri locale 2024 » Rezultate parțiale din vestul țării: Dominic Fritz a câștigat un al doilea mandat în Timișoara, iar Călin Bibarț în Arad. Deva, pentru prima dată roșie de la Revoluție