Antena Meniu Search
x

Video Surse: Numele rămase în cursă pentru Primăria Capitalei. PNL şi PSD încă negociază. Cine sunt candidații comuni la sectoare

PSD și PNL se aliază să cucerească Bucureștiul. Cele două partide vor avea candidați comuni în toate sectoarele din Capitală și caută până luni o soluție salvatoare pentru Primăria Generală

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 15.03.2024, 13:57

Vezi și

"Dacă la începutul săptămânii liderii coaliției de guvernare spuneau că PSD și PNL au electorate total incompatibile, aseară, după o ședință de aproape cinci ore, PSD și PNL au decis să meagă împreună în toate cele șase sectoare ale Capitalei.

Astfel, cele două partide vor susține candidați comuni în toate sectoarele, nu doar în sectoarele 1, 2 și 5, acolo unde PSD și PNL nu au în prezent primari, ci și în sectoarele 3, 4 și 6, acolo unde vor fi susținuți primarii aflați astăzi în funcție: Robert Negoiță, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu.

De asemenea, cele două partide vor candida pe liste comune la consiliile locale în toate cele șase sectoare ale Capitalei. Rămâne ca până luni PSD și PNL să stabilească cine va fi candidatul comun al coaliției la Primăria Capitalei. Nu au renunțat cele două partide la această idee, deși sondajele pe care le-au analizat la începutul săptămânii arătau că nu pot găsi un candidat compatibil cu electoratele celor două partide.

Sursele Observator spun că s-a negociat aseară în coaliția de guvernare, iar PSD și PNL încă mai caută un candidat pe care să-l arunce în bătălina cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone. Un nume vehiculat și discutat în coaliția de guvernare este cel al medicului Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală, însă medicul Cîrstoiu nu a dat un răspuns oficial până la acest moment. Ce știm clar este că PSD și PNL nu vor miza pe Gabriela Firea sau Sebastian Burduja, lucru care a creat tensiuni la vârful Partidului Social Democrat. Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a ieșit într-un interviu și l-a criticat dur pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre care spune că nu s-a luptat suficient de mult pentru a impune candidatura sa la Primăria Capitalei", a transmis reporterul Observator Marius Gîrlașiu.

Pe acelaşi subiect

Iniţial, Coaliţia a decis să aibă candidaţi separaţi în lupta pentru Primăria Generală. PSD ar fi mizat pe Gabriela Firea, iar PNL pe Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Aseară, însă, conform unor surse, s-ar fi decis asupra unui candidat comun. Iar dacă vor găsi soluţia salvatoare, liberalul Sebastian Burduja va candida pentru Sectorul 1. 

PSD și PNL - acord pentru Capitală

- candidat comun Primăria Generală

- listă comună Consiliul General 

- candidați comuni primăriile de sector

- ⁠liste comune Consilii Locale de Sector

Actualul primar, Nicușor Dan, ar fi direct avantajat dacă Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone se vor lupta pentru Primăria Generală. În acest scenariu, Firea si Piedone îsi vor împărţi voturile electoratului de stânga din București.

Cine ar candida la primăriile de Sector - surse

- Sectorul 1: Sebastian Burduja

- ⁠Sectorul 2: Rareș Hopincă

- ⁠Sectorul 3: Robert Negoiță

- ⁠Sectorul 4: Daniel Băluță

- ⁠Sectorul 5: se caută un nume

- ⁠Sectorul 6: Ciprian Ciucu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri locale 2024 » Surse: Numele rămase în cursă pentru Primăria Capitalei. PNL şi PSD încă negociază. Cine sunt candidații comuni la sectoare