Antena Meniu Search
x

Video SURSE: PSD a propus susţinerea lui Piedone în loc de Cîrstoiu, dar liderii PNL s-au opus categoric

Cu mai putin de două luni înainte de alegeri, Cătălin Cîrstoiu a fost la un pas să fie retras din cursa pentru Primăria Capitalei. Surse politice spun că PSD ar fi propus sustinerea lui Cristian Popescu Piedone, dar PNL a refuzat această variantă. Între timp, un sondaj CURS arată că medicul Cîrstoiu este abia pe locul al treilea în Bucureşti.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 16.04.2024, 14:05

Vezi și

Sursele Observator spun că liderii PSD şi PNL au discutat aseară aproape 5 ore şi au analizat scenariul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Asta în contextul în care liderii Coaliţiei îi reproşează lui Cîrstoiu prestaţia sub aşteptări din punct de vedere al comunicării publice, precum şi scorul slab din sondaje. Surse politice spun că inclusiv în sondajele realizate de coaliţia de guvernare, Cătălin Cîrstoiu este cotat abia cu a treia şansă, în spatele lui Cristian Popescu Piedone şi a lui Nicuşor Dan.

PNL a respins "varianta Piedone"

Altfel, un sondaj CURS realizat în luna aprilie arată că Piedone este cotat cu prima şansă în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 38% dintre voturi. Doar 27% dintre bucureşteni ar opta pentru Nicuşor Dan, în vreme ce candidatul comun al alianţei PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, ar fi cotat cu doar 23%. S-a discutat inclusiv despre Cristian Popescu Piedone în şedinţa coaliţiei. Surse Observator susţin că PSD ar fi propus ca în scenariul în care Cîrstoiu s-ar retrage sau ar fi retras, atunci PSD şi PNL să-l susţină pe Piedone drept candidat comun. Liderii PNL au exclus din start această variantă. Aceştia au insistat ca medicul Cîrstoiu să rămână candidatul comun.

E foarte posibil ca medicul Cătălin Cîrstoiu să organizeze o conferinţă de presă pentru a lămuri acuzaţiile care i-au fost aduse în ultima perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Alegeri locale 2024 » SURSE: PSD a propus susţinerea lui Piedone în loc de Cîrstoiu, dar liderii PNL s-au opus categoric