Antena Meniu Search
x

Cu un pas afară din cursa pentru PMB, Cîrstoiu anunță o conferință pe tema incompatibilității: "M-am întâlnit cu doamne în parc, probabil că eram tot în incompatibilitate"

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a anunţat că va face o conferinţă de presă pe tema incompatibilităţii de care ar fi acuzat într-un raport al Corpului de Control al Guvernului.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 16:00

medicul Cătălin Cîrstoiu
Cu un pas afară din cursa pentru PMB, Cîrstoiu anunță o conferință pe tema incompatibilității: "M-am întâlnit cu doamne în parc, probabil că eram tot în incompatibilitate" - Profimedia Images

"Să ştiţi că m-am întâlnit cu doamne în parc, la gară, pe stradă, care mi-au cerut consultaţii medicale, probabil că eram tot în incompatibilitate (...) îmi pun la dispoziţie expertiza mea şi pentru medicii din Spitalul Universitar şi atunci când am fost chemat la spitale private să intru în sală să rezolv un caz greu şi la spitale publice din Bucureşti (...) am fost solicitat şi am lăsat tot şi m-am dus ca să salvăm un om. Rolul meu este să ajut oamenii care au nevoie de mine, indiferent că pot să apară discuţii sau nu. (...) Şi da, am plecat într-un spital public sau într-un spital privat să ajut oamenii să ducă la bun sfârşit un cancer osos, spre exemplu. Nu cred că am făcut un lucru strigător la cer că am salvat o viaţă", le-a răspuns Cătălin Cîrstoiu jurnaliştilor care l-au întrebat, luni, într-o conferinţă, dacă a oferit consultaţii la clinica privată a soţiei, transmite Agerpres.

El a punctat că în orice cabinet sau spital privat se percep taxe, iar fiecare act medical are costuri.

"Să ştiţi că şi când stau de vorbă cu colegii mei, discutăm tot cazuri medicale şi tot educaţie medicală continuă e, indiferent că are loc în spital, că are loc în parc, că are loc la un congres, că are loc pe stradă. Când te întreabă un coleg mai tânăr despre cum să rezolve un caz, e datoria mea să îi explic cum, că asta scrie în rolul meu ca profesor universitar. E o abordare absolut tendenţioasă şi chiar este strigător la cer că tot corpul profesional al medicilor şi al cadrelor didactice din medicină sunt coborâte într-o mocirlă cu bună ştiinţă", a spus Cătălin Cîrstoiu, întrebat de gazetari referitor la faptul că firma privată a soţiei nu ar fi fost acreditată să ofere învăţare continuă pentru medici.

Grindeanu, în apărarea lui Cîrstoiu: "Instituțiile statului să își facă treaba"

Pe acelaşi subiect

La rândul său, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a atras atenţia că România funcţionează după reguli ale statului de drept şi nu după păreri.

"În acest moment, eu ştiu un singur candidat la o primărie de sector (...) care e trimis în judecată pe incompatibilitate. (...) doamna Clotilde. Eu, în rest, rog instituţiile statului (...) să-şi facă treaba şi dacă sunt chestiuni care au încălcat cadrul legal, să fie sancţionate, iar cei care au făcut aceste încălcări să fie trimişi în judecată şi sancţionaţi", a adăugat Sorin Grindeanu.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, pe 8 aprilie, că nu se află nici în conflict de interese şi nici în stare de incompatibilitate. Anterior, Hotnews a relatat ca în 2020 Corpul de Control al Guvernului a întocmit un raport care arăta că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi fost în situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Alegeri locale 2024 » Cu un pas afară din cursa pentru PMB, Cîrstoiu anunță o conferință pe tema incompatibilității: "M-am întâlnit cu doamne în parc, probabil că eram tot în incompatibilitate"