Antena Meniu Search
x

Video Alegeri Parlamentare 2020. Constanţa rămâne în carantină, alegătorii pot merge la vot fără restricții

Alegerile parlamentare de duminică se vor desfăşura, cel mai probabil, sub măsura carantinei în municipiul Constanţa. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a votat prelungirea restricţiilor, iar propunerea urmează să ajungă pe masa şefului DSU, Raed Arafat.

de Redactia Observator

la 04.12.2020, 14:42

Vezi și
  • Chiar dacă restricţiile vor fi prelungite, constănţenii trebuie să ştie că pot merge duminică să voteze la alegerile parlamentare 2020.
  • Cei care sunt în carantină sau în izolare pot solicita urna mobilă.

Decizia a fost luată după ce, în ultimele 14 zile, rata îmbolnăvirilor cu Covid-19 a continuat să crească şi a ajuns la 10,33 cazuri la mia de locuitori.

Chiar dacă restricţiile vor fi prelungite, constănţenii trebuie să ştie că pot merge duminică la vot. Acest drept a fost adaugat pe lista de excepţii.

Urna mobilă pentru alegătorii aflați în carantină/ izolare

Cei care sunt în carantină sau în izolare pot solicita urna mobilă. Şi la nivel naţional se prelungesc unele restricţii, cum ar fi purtarea măştii în aer liber. 

”Carantina expira pe data de 9 decembrie și va fi prelungită această măsură. Dintre măsurile de restricție pe care le-am adoptat suplimentar, față de restricțiile anterioare, care se aplicau la nivel local, județean, măsurile naționale, singura măsură de relaxare este redeschiderea piețelor, în condiții de protecție sanitară”, a declarat Ludovic Orban.

Alegerile parlamentare 2020 au loc duminică, pe 6 decembrie, când românii sunt chemați la urne să-și aleagă viitorii senatori și deputați din Parlamentul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri Parlamentare 2020. Constanţa rămâne în carantină, alegătorii pot merge la vot fără restricții