Antena Meniu Search
x

Rezultate alegeri parlamentare 2020 în diaspora: USR-PLUS câştigă alegerile. AUR, la egalitate cu PNL

Alegeri parlamentare 2020: după numărarea a circa 96% dintre voturile exprimate de românii din diaspora, cifrele arată un succes răsunător repurtat de AUR, partidul revelaţie al alegerilor din acest an.

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 11:13

AUR, PNL şi USR Plus şi-au împărţit voturile în diaspora
AUR a obţinut aproape la fel de multe voturi precum PNL şi USR Plus, în diaspora - Facebook Alianţa pentru Unirea Românilor
  • Alegeri parlamentare 2020: AUR s-ar putea bate de la egal la egal cu USR Plus şi PNL, conform voturilor obţinute în diaspora.

Rezultate alegeri parlamentare 2020. Pentru Senat, AUR a obţinut 25,48% dintre voturile exprimate în diaspora, ceea ce înseamnă că AUR este, practic, la egalitate cu Partidul Naţional Liberal şi la mică distanţă de liderii de la USR-PLUS, care au obţinut 29,68% dintre voturile exprimate în diaspora.

La nivel de Camera Deputaţilor, succesul obţinut de AUR este şi mai vizibil.

Reprezentanţii acestui partid au obţinut 25,39% dintre voturile exprimate în diaspora, având cu 0,12% mai multe voturi decât Partidul Naţional Liberal. Din nou USR-PLUS conduce şi la acest capitol, având 29,49% dintre voturi.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 pe partide

Camera Deputaţilor:

USR-PLUS: 29.49%

AUR: 25.39%

PNL: 25.27%

Senat

USR-PLUS: 29.68%

PNL: 25.49%

AUR: 25.48%

Liderul AUR: "Nu suntem extremişti, dar suntem radicali"

George Simion, copreşedinte AUR: "Reprezentăm o forţă nouă. Nu suntem extremişti, dar suntem radicali. Suntem radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani. Nici nouă nu ne-a fost uşor să intrăm în mizeria numită politică, dar am făcut-o pentru că era singura variantă. Este prima bătaie pe care AUR o duce ca forţă politică a românilor, ca forţă politică patriotică. Vor urma şi altele.

Este o mare, mare victorie pe care reuşim să o obţinem, la un an de existenţă a Alianţei pentru Unirea Românilor. Se anunţă a fi un rezultat foarte bun, am luat peste cele 500 de mii de voturi pe care ni le-am propus şi care ar trebui să ne asigure întrarea în Parlament."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Rezultate alegeri parlamentare 2020 în diaspora: USR-PLUS câştigă alegerile. AUR, la egalitate cu PNL