Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile au inaugurat mai multe proiecte neterminate înainte de alegerile parlamentare 2020

Febra inaugurărilor şi tăierilor de panglici loveşte din nou. Nimic nu-i motivează mai mult pe demnitari decât apropierea alegerilor. Aşa că proiectele de infrastructură sunt brusc finalizate în campanie electorală. Iar ultimele zile înainte de vot sunt un adevărat maraton de vizite pe şantiere, verificări, recepţii, anunţuri victorioase. Doar că, în dulcele stil românesc, inaugurăm cu mult înainte de a termina lucrarea.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.12.2020, 20:03

Vezi și
  • Trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, inaugurat, deşi se va putea circula abia peste o săptămână.
  • Stadionul Arcul de Triumf, inaugurat deşi până în primăvară nu se joacă meciuri.

Infrastructura e vedetă fix în aceste zile. De dragul electoratului, politicienii inaugurează chiar şi de două ori lucrări neterminate. 

Trenul de la Gara de Nord la Aeroport, spre exemplu, a fost inaugurat în prezenţa preşedintelui, încă de pe data de 21 septembrie, cu doar o săptămână înainte de alegerile locale.

Astăzi, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, are loc recepţia proiectului, care nu reprezintă altceva decât o procedură, pentu că trenurile vor începe să circule efectiv pe aceste şine abia de sâmbăta viitoare.

Faptul că la una din staţii încă se lucrează nu a împiedicat recepţia lucrării ca şi cum ar fi gata. Iar dimineaţă a fost semnat contractul pentru calea ferată Bucureşti - Giurgiu şi refacerea podului de la Grădiştea, care stă în paragină de 15 ani. 

Tot astăzi a avut loc şi recepţia Stadionului Arcul de Triumf, la doar câteva zile distanţă de Stadionul Ghencea, în condiţiile în care cel puţin până în primăvară nu se va juca niciun meci acolo.

Ludovic Orban, premierul României: Mă bucur să fiu prezent în această seară la inaugurarea unui nou stadion pentru Bucureşti. Nu e pentru cine se pregătește ci este pentru cine se califică. 

Şi dacă sportul e pe mâini bune, nici cu drumurile nu stăm rău, dacă ne luăm după numărul de evenimente care le priveşte. Ieri a fost dat în folosinţă primul lot al autostrăzii Sebeş-Turda, chiar dacă nodurile de legătură de la capete nu sunt gata.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Concluzia este doar una: se poate și în România să construim infrastructură de transport într-un ritm accelerat! 

Primul tronson din Autostrada Moldovei, inaugurat înainte de alegerile parlamentare 2020

Şi tot într-un ritm accelerat a fost inaugurată şi aşa-zisa Autostradă a Moldovei, drum pe care şoferii deja şi-au rupt maşinile.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Primul tronson de autostradă din Moldova vine să arate determinarea noastră, a mea cu siguranţă, dar şi a Guvernului, de a dezvolta semnificativ infrastructura.

Muncitorii s-au întors azi să repare gropile apărute în carosabil.

Minunile electorale începuseră înainte de alegerile locale. Pe 15 septembrie, înainte de a fi gata licitaţia pentru garnituri, se inaugura metroul din Drumul Taberei.

Ludovic Orban, premierul României: Nu e o coincidenţă că le inaugurăm înainte de alegeri. Când se termină lucrările, le punem la dispoziţia cetăţenilor.

Şi fiecare inaugurare a venit şi cu declaraţii politice.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Investițiile în infrastructura de transport reprezintă priorități în actul de guvernare. 

Astfel, singura salvare a infrastructurii e să fie alegeri măcar de două ori pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Autorităţile au inaugurat mai multe proiecte neterminate înainte de alegerile parlamentare 2020