Antena Meniu Search
x

Elena Băsescu și Alexandru Rafila, vedetele alegerilor parlamentare (Video)

Partidele pun la bătaie candidaţi notorii pentru a atrage alegători. Mişcarea Populară iese la înaintare cu Elena Băsescu pentru a deschide lista de la Constanţa, în vreme ce Partidul Social Democrat l-a pus cap de listă la Bucureşti pe microbiologul Alexandru Rafila. Liberalii însă s-au lămurit cu celebrităţile, aşa că bagă în lupta electorală miniştrii.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 16:28

Vezi și
  • Elena Băsescu reprezintă Partidul Mișcarea Populară la Constanța.
  • Alexandru Rafila candidează din partea Partidului Social Democrat.

Gafele, dar şi succesele o urmăresc pe Elena Băsescu. Mezina preşedintelui Traian Băsescu vânează un loc în Parlamentul României. 

Elena Băsescu: Am decis să accept un post de deputat la Constanţa. Nu mă voi lansa în lupte în Parlamentul României, voi dori doar să construiesc, din experienţa mea de mamă singură a trei copii.

Poreclită în presa străină "Paris Hilton de România", Elena Băsescu şi-a început cariera politică în PDL. A demisionat, după ce candidatura ei la europarlamentare s-a izbit de un val de critici. Cu o candidatură independentă, Traian Băsescu a reuşit să îşi propulseze fiica în Parlamentul European în mandatul 2009-2010. 

Elena Băsescu a fost scoasă din joben de Partidul Mișcarea Populară în speranţa de a atrage electorat după scorul slab de la locale. 

Nu este singurul partid care mizează pe notorietate. Partidul Social Democrat l-a anunţat cap de listă la Camera Deputaţilor la București pe Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Alexandru Rafila: A fost un pas dificil pentru mine, recunosc. Cunosc PSD, nu-l cunosc de mult pe domnul Ciolacu. Dânsul a înțeles un lucru: eu mai întâi sunt medic și în al doilea rând voi fi membru al PSD.

Microbiologul Alexandru Rafila a colaborat de-a lungul anilor cu PSD, fie ca secretar de stat în Guverne social-democreate sau consultant pentru programele de guvernare. Recent, a fost curtat şi de Pro România. Victor Ponta i-a propus o candidatură la Primăria Generală. A refuzat. 

Alexandru Rafila: Vedeţi? Din cauza asta nu am candidat eu la Primărie. Eu mă pricep la partea de sănătate şi din cauza asta nu am candidat eu la Primărie. 

Liberalii, în schimb, nu mai mizează pe vedete. Au un eşec în spate: actorul Claudiu Bleonţ a candidat din partea PNL la Primăria Beliş şi a pierdut în faţa edilului în funcţie, cu o condamnare penală la activ. 

Au avut discuţii neconcretizate şi cu Mădălina Dobrovolschi, fost purtătoar de cuvânt la Palatul Cotroceni. Aşa că, PNL mizează mai degrabă pe actualii miniștri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Elena Băsescu și Alexandru Rafila, vedetele alegerilor parlamentare (Video)