Antena Meniu Search
x

Video Victor Ponta, încrezător după alegerile parlamentare: "Pro România va fi în viitorul parlament. Mi-aș dori că numărătoarea să fie corectă"

Victor Ponta a declarat că Pro România, formațiunea pe care o conduce, va fi în viitorul parlament, însă cu o singură condiție - ca numărătoarea șă fie una corectă și transparentă. "Partidele mici pierd de multe ori voturi", a spus fostul premier. Primele rezultate la alegerile parlamentare arată că Pro România a obținut 5% din voturi - pragul electoral necesar pentru intrarea în parlament.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.12.2020, 22:32

președintele Pro România
Victor Ponta, președintele Pro România - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Liderul Pro România declarat că soarta Pro România stă în mâinile celor din secțiile de vot
  • Victor Ponta: "Cred că nimeni nu are interesul să se întâmple ceva ilegal"

"Aș vrea să le mulțumesc românilor care au ieșit din casă pentru a vota. Prezența foarte mică e un semn de întrebare", a spus Victor Ponta.

"Pro România va fi în viitorul parlament, cu o singură condiție, colegii mei să păzească voturile. Partidele mici pierd de multe ori voturi. Soarta Pro România e în soarta celor 18.500 de colegi din secțiile de vot. Mi-aș dori că numărătoarea să fie corectă, să fie transparentă", a spus liderul Pro România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"În condiții de prezență atât de scăzută, dacă avem și obișnuitele probleme de numărătoare, legitimitatea viitorului parlament și a viitorului guvern va fi un uriaș semn de întrebare, într-o perioadă criză", a mai spus fostul premier.

Ponta a precizat că partidul pe care îl conduce va monitoriza voturile în continuare. "Avem un sistem de numărare paralelă. Vorbesc și cu celelalte partide, cred că nimeni nu are interesul să se întâmple ceva ilegal. În măsura în care vom fi în următorul parlament, vreau să văd care sunt colegii care mă vor însoți în următorul parlament. Mult succes colegilor mei din secțiile de vot și mulțumesc celor care au votat", a declarat Victor Ponta.

Rezultatele alegerilor parlamentare: PSD, pe primul loc

Potrivit rezultatelor, PSD a obținut cele mai multe voturi - 30,5%, urmat de PNL - 29% și USR-PLUS 15,9%.

La limita pragului electoral se află patru partide: UDMR, AUR, Pro România și PMP.

REZULTATE CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD - 30.5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15.9%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.2%

Pro România - 5%

PMP - 5%

REZULTATE SENAT

PSD - 30.6%

PNL - 29.1%

USR-PLUS - 16.4%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.3%

PMP - 5%

Pro România - 5%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Victor Ponta, încrezător după alegerile parlamentare: "Pro România va fi în viitorul parlament. Mi-aș dori că numărătoarea să fie corectă"