Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "30% din voturile PSD se îndreaptă spre Mircea Geoană". Analist, despre şansele candidaţilor să ajungă la Cotroceni

Se încinge lupta pentru Palatul Cotroceni. Mircea Geoană se va retrage oficial din conducerea NATO iar zilele viitoare e aşteptat să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale. Între timp, Nicolae Ciucă acuză manipulări care ar fi puse la cale de adversarii politici. Liderul PNL spune că rivalii săi au lansat intenţionat zvonul că Partidul Liberal ar vrea să-şi schimbe candidatul pe ultima sută de metri.

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 19:52

"30% din voturile PSD se îndreaptă spre Mircea Geoană". Analist, despre şansele candidaţilor să ajungă la Cotroceni

Mircea Geoană îşi va încheia marţi, 10 septembrie, mandatul de adjunct al şefului NATO. Surse politice spun că, după retragerea din functie, îsi va anunta intrarea în cursa prezidentială. "Cred în continuare ca va fi anul independentilor si sunt convins ca lumea asteapta o schimbare. Imediat dupa ce termin aici, evident voi reveni acasa si de acolo vom incepe sa discutam despre urmatorul capitol din viata mea si sper eu un capitol frumos din viata Romaniei", a declarat Mircea Geoană.

În 2009, Mircea Geoană a fost preşedinte pentru o noapte

În 2009, Mircea Geoană a fost preşedinte pentru o noapte. A pierdut la limită bătălia cu Traian Băsescu iar mai apoi şi conducerea Partidului Social Democrat. Acum, liderii PSD se tem că Geoană va atrage, ca independent, o mare parte din electoratul de stânga - iar asta ar afecta şansele lui Marcel Ciolacu în lupta pentru Cotroceni. "E bine, o să fie foarte multi candidati. E un lucru foarte bun pentru democratie", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. "Aproape 30% din voturile PSD se îndreaptă spre Mircea Geoană. Nu este surinzator ca Mircea Geoana are voturile PSD, pentru că a fost presedinte PSD si este vazut  - cel putin de o parte din alegătorii care au depăşit vârsta de 40 de ani - ca un pesedist nedreptatit, vor sa-i dea posibilitatea revansei pentru infrangerea din 2009", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA.

Articolul continuă după reclamă

La rândul său, Nicolae Ciucă a lansat în weekend autobiografia "În slujba ţării". Promovarea cărţii a costat până acum 2,5 milioane de euro - bani care au fost plătiţi din subventia încasată de PNL de la bugetul de Stat. "Sunt militar de profesie, am fost prim-ministru si sunt presedintele PNL. Chem toate fortele politice democratice ale României sa respingem impreuna extremismul, sovinismul si revizionismul", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. În cartea sa, Nicolae Ciucă povesteşte un moment din octombrie 2019, atunci când şeful Statului l-a sunat şi i-a propus să intre în viata politică.

"În spatele lui Nicolae Ciucă este un partid politic, acest partid se poate mobiliza, Nicolae Ciucă poate ajunge în Turul II. Domnul Ciolacu este cu 10-12% sub partid, la fel domnul Ciucă. Doamna Lasconi este cu 7-8% peste USR, dar situatia este în continuă schimbare", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA. Nicolae Ciucă va primi, duminică, votul final din partea PNL si va intra oficial în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » "30% din voturile PSD se îndreaptă spre Mircea Geoană". Analist, despre şansele candidaţilor să ajungă la Cotroceni