Antena Meniu Search
x

Video Coaliţia, la un pas de implozie. Liderii PSD îl ironizează pe Ciucă, cu o zi înainte de şedinţa decisivă în care se poate stabili data alegerilor

Coaliţia stă pe un butoi cu pulbere înainte de sedinta decisivă de mâine. Social democraţii îl ironizează pe Nicolae Ciucă si spun că seful PNL nu va ajunge în finala prezidentială. Tot azi, lideri cu greutate în PSD au pus presiune pe Marcel Ciolacu si i-au cerut să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Mâine am putea afla, în sfârşit, când vom ieşi la vot pentru a alege preşedintele.

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 20:26

Data alegerilor prezidentiale a produs o fisură majoră în Coaliţia de guvernare. Aflaţi în plină ofensivă, după ce l-au atacat la baionetă pe Generalul Ciucă, liderii PSD continuă tirul ironiilor. "Cred că mâine o să ne spună şi cum este vremea în noiembrie-octombrie, dacă plouă, daca e frig, daca e zapada, daca incepe scoala sau nu", a declarat Mihai Tudose, lider PSD. "S-ar putea ca unii să se gândească că trebuie să amânăm alegerile prezidenţiale până peste doi ani, că poate aşa intră în turul doi", a declarat Sorin Grindeanu, lider PSD.

Liderii PSD si PNL vor sta, din nou, faţă în faţă pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale

Surse politice spun că, după consultările dintre premier si partidele din Opozitie, au rămas în discutie doar două scenarii posibile. Primul tur din bătălia pentru Cotroceni, pe 10 sau pe 24 noiembrie. Liderii PNL si-ar dori ca finala prezidentială să fie programată pe 8 decembrie, în aceeasi zi cu alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor. "Cred ca este absolut normal sa avem o intalnire in Coalitie. Asteptam de la premier sa avem aceste discutii", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. "Când nu ai două vorbe la un loc... Ei şi-au schimbat un pic mersul după alegerile locale. Au impresia că sunt foarte puternici. De ce să ne certăm? Asta e viaţa. Face fiecare ce vrea, cum vrea", a declarat Mihai Tudose, lider PSD.

Vezi și

În plin război în Coalitie, liderii PSD îl împing pe seful Guvernului să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. "Marcel Ciolacu sta cel mai bine in sondaje. Nu are niciun fel de motiv să nu fie candidat la prezidențiale", a declarat Sorin Grindeanu, lider PSD. Replica PNL a venit printr-o postare pe Facebook a deputatului Florin Roman. "PSD se chinuie să inducă ideea că Ciucă nu ar intra în Turul doi, dar realitatea ne arată că, în toate scenariile, Ciolacu nu iese victorios în Turul doi. (...) Domnul Grindeanu vrea să îi rupă capul lui Ciolacu si e tentat de functia de presedinte al PSD dacă Ciolacu va deveni preşedintele României", a scris liderul PNL din judetul Alba.

Asta în timp ce ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, sustine că şeful Guvernului a legitimat extremismul prin discutiile purtate cu Diana Şoşoacă. "Eu nu cred ca se rupe guvernarea acum in ultimele luni. Mai sunt cinci-şase luni. Nu se rupe Coaliţia acum. Sper să nu se rupă", a declarat Mihai Tudose, lider PSD. Liderii PSD si PNL vor sta, din nou, faţă în faţă mâine dimineaţă pentru a stabili data alegerilor prezidentiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Coaliţia, la un pas de implozie. Liderii PSD îl ironizează pe Ciucă, cu o zi înainte de şedinţa decisivă în care se poate stabili data alegerilor