Istoric britanic: Ingerința Rusiei nu e singura explicație posibilă pentru succesul lui Georgescu
Acesta este genul de viitor de care îmi fac griji pentru România, dacă Georgescu sau AUR vor ajunge vreodată la putere: când Legiunea a ajuns la putere, după 13 ani de campanie antisistem, au furat tot ce se putea din banii publici până când, în cele din urmă, aliatul lor, generalul Antonescu, a fost nevoit să-și răstoarne propriul regim pentru a scăpa de ei.
- Laura Vicol şi soţul ei, Vladimir Ciorbă, au fost arestați preventiv. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- De ce vrea Trump "aurul negru" al Ucrainei şi ce ar însemna pentru România o pace în favoarea Moscovei
Autorul unui volum de referință despre Mișcarea Legionară, Roland Clark, profesor la Universitatea Liverpool, și-a susținut o teza de doctorat la University of Pittsburgh pe tema semnificaţiei fascismului pentru membrii de rând ai Legiunii Arhanghelul Mihail (în limba română, la Editura Polirom). A tradus în limba engleză volumul Sfânta Treime sau La început a fost iubirea, al părintelui Dumitru Stăniloae. Este președintele Society for Romanian Studies, fondată în 1973.
Reporter: Roland Clark, sunteți unul dintre cei care au analizat Mișcarea Legionară. Vedeți elemente din legionarism preluate în politica românească de astăzi? Un candidat pro-legionar, Călin Georgescu, tocmai a câștigat primul tur al prezidențialelor.
Roland Clark: Este cu adevărat frustrant să vezi cum trecutul este ignorat și reinterpretat în scop politic de către oameni precum Călin Georgescu. Mișcarea Legionară a fost înființată la sfârșitul anilor 1920 de un grup de bandiți antisemiți care au beneficiat de sprijinul cinic al câtorva politicieni extremiști.
Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰