Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mesajul Elenei Lasconi pentru electoratul PSD. Ce spune despre pensii și creșteri de salarii: "Îi voi trata cu respect și cu bună-credință"

Elena Lasconi le promite votanților PSD că va rezolva problemele cu recalcularea pensiilor, dacă va ajunge la Palatul Cotroceni, precizând că prima vizită internă va fi la Casa Națională de Pensii. Totodată, Lasconi a declarat la Observator că tinerii sub 29 de ani vor rămâne cu bani în plus la salariu. 

de Alessandra Stoicescu

la 27.11.2024 , 20:29

Alessandra Stoicescu: Dumneavoastră cred că încercați să atrageți și dintre cei care au votat Călin Georgescu și dintre cei care au votat PSD. Provocarea momentul este să vă adresați acestor oameni, să-i convingeți că dumneavoastră ați fi o opțiune mai bună în acest moment. Cum vă adresați acestor oameni din PSD?

Elena Lasconi: Dacă mă refer acum la bunicii noștri, la persoanele în vârstă care au votat sau sunt simpatizanți ai PSD, le-aș pune doar atât: Eu voi fi președintele care voi uni toți românii și care îi va respecta, îi va trata cu respect și cu bună-credință, și le voi garanta pensiile și plata lor, pentru că în momentul de față, acum când vorbim noi, există peste 30.000 de dosare de pensii care așteaptă recalcularea, care sunt în așteptare pentru că nu există un soft. Și promisiunea mea este că prima vizită pe care o fac internă, externă am spus-o că va fi în Republica Moldova, acea internă va fi la Casa Națională de Pensii. Apoi, un alt lucru care este foarte important, dacă au cumva nepoți și copii care lucrează în România, să știe că, dacă voi ajunge președinte, fiecare dintre ei va rămâne, în plus la salariu, cu 500 de lei pe lună, iar dacă este tânăr, până în 29 de ani, cu 1000 de lei în plus la salariu pe lună. Prin tăierea taxării, este în programul nostru de guvernare.

Alessandra Stoicescu: Trebuie să fie foarte, foarte clar cum o faceți. Adică lucrurile trebuie să se întâmple cu Parlamentul.

Vezi și

Elena Lasconi: E super, super important ca președintele să aibă majoritate în Parlament, Pentru că altfel, cu o majoritate din extremiști, va fi un guvern al extremiștilor și deja e un mare semnal de alarmă la nivelul Uniunii Europene, a tuturor statelor, dar și al Statelor Unite ale Americii, pentru că privesc cu îngrijorare ce se întâmplă în România.

Pe acelaşi subiect

CSAT și CCR analizează rezultatul năucitor de la alegeri

Șoc după șoc în urma alegerilor de duminică. Rezultatul din primul tur al alegerilor ar putea fi anulat. Doi dintre candidații care au cerut votul românilor pe 24 noiembrie, Cristian Terheș și Sebastian Popescu, au depus la Curtea Constituțională contestații de anulare a votului.

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru mâine, la ora 14, la Palatul Cotroceni, o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, o ședință în care membrii CSAT vor verifica dacă există posibile riscuri la adresa securității naționale, riscuri generate de intervenția sau acțiunile unor actori cibernetici, statali sau non-statali, care ar fi intervenit asupra infrastructurii IT ce a gestionat procesul electoral în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Așadar, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării se vor reuni să afle dacă există într-adevăr această intervenție a unor actori statali și non-statali, ostili intereselor României, care au intervenit asupra infrastructurii IT în procesul electoral din primul tur al alegerilor prezidențiale. Și tot mâine, la ora 11 dimineața, Curtea Constituțională va decide dacă anulează sau nu rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale. Asta după ce doi dintre candidații la funcția supremă în stat, Cristian Terheș și la Sebastian Popescu, au depus astăzi două sesizări la Curtea Constituțională, două cereri prin care au solicitat nici mai mult nici mai puțin decât anularea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Aceștia au invocat faptul că Cătălin Georgescu ar fi raportat la autoritatea electorală permanentă 0 lei cheltuiți în campania electorală pentru alegerile prezidențiale și în același timp reclamă cei care au depus aceste sesizări la Curtea Constituțională faptul că ar exista o fraudă. Iar această fraudă ar consta în manipularea și dezinformarea de pe rețelele de socializare, În principal o campanie pe rețeaua TikTok, folosită, așa cum știm cu toții, printr-o rețea de 5.000 de conturi care au promovat agresiv, în ultima săptămână a campaniei electorale, mesajele candidatului Călin Georgescu.

Potrivit legii, Curtea Constituțională poate decide anularea alegerilor prezidențiale, anularea și repetarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale doar în cazul în care există, și se dovedește că ar exista, o fraudă de natură să influențeze atribuirea mandatului sau ordinea candidaților care s-au calificat în finala prezidențială.

În acest caz, în cazul în care judecătorii Curții Constituționale vor stabili ca alegerile prezidențiale să fie anulate, atunci legea prevede că turul I de scrutin ar putea să fie repetat, iar data în care românii ar urma să fie chemați din nou la vot, eventual în turul I al alegerilor prezidențiale, ar fi stabilită la două duminici după decizia Curții Constituționale. Ceea ce ar însemna că pe data de 8 decembrie, în loc să avem finala prezidențială pentru Palatul Cotroceni, am avea din nou turul I de scrutin.

Dacă, însă, cei nouă judecători ai Curții Constituționale vor respinge sesizările privind anularea alegerilor, atunci pe data de 8 decembrie românii vor fi chemați la urne pentru a alege, în finala pentru Palatul Cotroceni, între Călin Georgescu și candidatul USR Elena Lasconi.

Cristian Terheș și Sebastian Popescu cer anularea primului tur al alegerilor prezidențiale

Doi dintre candidații care au cerut votul românilor pe 24 noiembrie, Cristian Terheș și Sebastian Popescu, au depus la Curtea Constituțională câte o cerere de anulare a primului tur al alegerilor.

"Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Nu ai cum să cheltui 0 lei și să primești 2 milioane de voturi din postura de candidat independent fără un partid în spate. Este imposibil să ai atât de multe voturi fără să ai o mașinărie în spate. Te costă foarte multe milioane de euro. Dumnealui nu a declarat aceste surse de finanțare pentru că aflăm, de fapt, cine este în spatele acestui domn", a declarat Sebastian Popescu.

"În ceea ce-l privește pe Călin Georgescu am văzut o serie de boți care chemau oamenii la vot în ziua votului și îi îndemnau să voteze cu un anumit candidat", a spus Cristian Terheș.

"Curtea Constituțională poate să anuleze alegerile, să dispună să se refacă alegerile chiar și pentru turul 1. Nerespectarea legii cu privire la organizarea alegerilor. Aici intră tot ce ține de alegeri. Cât a cheltuit fiecare, inclusiv asta intră la nerespectarea legalității. Legea prevede și câți bani poate să cheltuie un om și de unde poate să îi primească ca să își facă campanie", a explicat Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale.

Alessandra Stoicescu Like

Am vrut să schimb lumea în bine și să ajut oamenii de când eram copil. Așa că am ales în mod natural meseria de jurnalist. Jurnalismul este despre oameni, despre a le schimba viețile în bine.

Comentarii


Întrebarea zilei
V-aţi încuraja copiii să lucreze încă din facultate?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Mesajul Elenei Lasconi pentru electoratul PSD. Ce spune despre pensii și creșteri de salarii: "Îi voi trata cu respect și cu bună-credință"