Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia Dianei Şoşoacă, după ce BEC i-a respins candidatura la prezidenţiale. Cine a votat împotriva preşedintei SOS

Lovitură dură pe scena politică din România. Biroul Electoral Central a respins cea de-a doua candidatură a Dianei Şoşoacă la prezidenţiale. Preşedinta partidului SOS România a mai depus o cerere după ce Curtea Constituțională a scos-o sâmbătă din cursa pentru Cotroceni. Această decizie schimbă complet calculele partidelor. Voturile Dianei Şoşoacă pot propulsa acum un alt candidat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. 

de Florentina Lazăr

la 07.10.2024 , 09:03

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă cea de-a doua cerere a preşedintei SOS România. Decizia însă poate fi contestată. 

Diana Şoşoacă, preşedinte SOS România: Curtea a decis să-mi anuleze decizia primului dosar, eu am venit cu al doilea dosar, să vedem, o anulează şi pe asta, nicio problemă.

La scurt timp după decizia BEC, Diana Şoşoacă a reacţionat pe pagina sa de Facebook printr-o postare în care îşi anunţă susţinătorii că lupta ei continuă. 

Vezi și

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine a votat împotriva preşedintei SOS

Cea de-a doua cerere de candidatură a depus-o sâmbătă noaptea, cu 10 minute înainte de termenul limită, imediat după ce a fost anunţată decizia Curţii Constituţionale prin care candidatura sa a fost anulată. După mai bine de două ore în care au discutat despre candidatura Dianei Sosoaca, membrii Biroului Electoral Central au decis să respingă cel de-al doilea dosar ca fiind inadmisibil și asta pentru că, în momentul in care si-a depus cea de-a doua candidatură, Diana Sososaca nu a venit și cu un număr de semnături pentru această candidatură. Potrivit surselor Observator, judecătorii USR și PNL au votat pentru candidatura Dianei Șoșoacă, însă ceilalți membri ai Biroului Electoral Central au votat împotrivă.

Diana Şoşoacă: Cea mai mare mârşăvie a Curţii Constituţionale. Această Curte nu mai are ce să caute în România. Trebuie desfiinţată şi aleasă de poporul român!

Cele două contestații au fost semnate de Mihai Gheorghe Ursa şi Amalia Bellantoni, foşti colegi de partid în SOS România.

Amalia Bellantoni, contestatară a Dianei Şoşoacă: Atâta timp cât ea instigă lumea la ura de rasă, dezbinare, hărţuire, agresiuni, are tot felul de acţiuni homofobe, la discriminare, ură la adresa tuturor comunităţilor...

Cinci judecători au votat pentru adoptarea contestațiilor, în timp ce doi au fost împotrivă și alți doi au lipsit. Verdictul a fost fără echivoc: anularea deciziei Biroului Electoral Central prin care s-a înregistrat candidatura Dianei Şosoacă. Acum, preşedinta SOS România nu mai are cale de atac.

Tudorel Toader, fost judecător al Curţii Constituţionale: Prin decizie, Curtea Constituţională s-a referit la comportamentul neloial, neadcvat faţă de valorile constiţuionale, faţă de statul de drept.

Suspiciuni au fost şi cu privire la semnăturile false, strânse pentru candidatură.

Amalia Bellantoni, contestatară a Dianei Şoşoacă: A depus doar nişte copii xerox la semnăturile care au fost adunate pentru alegerile locale şi euro. S-a făcut copy paste la baze de date. 

Decizia CCR a stârnit un val de reacţii din partea candidaţilor la prezidenţiale

Marcel Ciolacu susţine că motivarea judecătorilor trebuie să apară rapid, altfel vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic. Nicolae Ciucă, i-a atacat pe colegii din coaliţie, spunând că doresc puterea absolută.

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale: Indiferent cât de radical e mesajul cuiva în această ţară, dreptul de a te exprima şi a fi ales de cei care vor să te urmeze e un drept care cred că trebuie să primeze. 

Primele reacţii de susţinere au venit de la Elena Lasconi şi George Simion. Cei doi ar avea cel mai mult de câştigat de pe urma acestei decizii. Nu ar fi singurii. 

Cristian Pîrvulescu, analist politic: Probabil, şansa lui George Simion de a intra în al doilea tur de scrutin a crescut cu cel puţin 50%. Ceea ce îl avantajează pe Marcel Ciolacu, pentru că acesta speră în reeditarea competiţiei din 2000. 

Mai exact, atunci când în finala prezidenţială au ajuns Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. Ludovic Orban a anunţat că nu va vărsa nicio lacrimă pentru soarta europarlamentarei. 

Diana Şoşoacă ameninţă acum cu acţiuni în instanţă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului şi Curtea de Arbitraj de la Haga.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Reacţia Dianei Şoşoacă, după ce BEC i-a respins candidatura la prezidenţiale. Cine a votat împotriva preşedintei SOS