Antena Meniu Search
x

Video Singura condiţie prin care PSD ar accepta comasarea alegerilor. Ce oferă la schimb liberalilor

Viitorul coaliţiei de guvernare ar putea fi decis mâine. PSD şi PNL se întâlnesc pentru a hotărî dacă vor avea candidaţi comuni dar şi dacă vor comasa cele 4 rânduri de alegeri din acest an. Unii liberali vorbesc tot mai des despre ieşirea de la guvernare.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 20:07

Vezi și

În ultimele zile, tensiunile dintre liberali şi social-democraţi au atins punctul maxim. S-a pus chiar problema ruperii alianţei

Marcel Ciolacu, premierul României: Dacă este o decizie politică a partenerilor de Coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim ministru.

Negocierile privind comasarea alegerilor şi candidaţi comuni sunt foarte aproape de un eşec

Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Lideri cu influenţă în Partidul Naţional Liberal vorbesc deschis despre ruperea Coaliţiei cu PSD şi ieşirea PNL de la guvernare. Asta în contextul în care negocierile privind comasarea alegerilor şi candidaţi comuni sunt foarte aproape de un eşec. Premierul Marcel Ciolacu susţine că nu va conduce un guvern minoritar şi ameninţă că va demisiona din funcţie dacă liberalii vor părăsi guvernarea.

Pe acelaşi subiect

Nicolae Ciucă, preşedinte PNL: Mai avem încă o noapte, încă o zi în care ne mai gândim. Noaptea e un sfetnic bun, sperăm să fie bine. 

Social-democraţii negociază de pe poziţii de forţă

Social-democraţii negociază de pe poziţii de forţă. Surse spun că PSD ar accepta comasarea alegerilor cu o singură condiţie: liberalii să-l susţină pe Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni. Ar oferi la schimb funcţia de premier şi candidatul comun pentru Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu, premierul României: Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut premier trei ani cu scor de 20% cred că este o abordare greşită.

Nicolae Ciucă ar fi direct interesat de comasarea alegerilor locale cu scrutinul pentru PE

Aflat într-o poziţie delicată la vârful PNL, Nicolae Ciucă ar fi direct interesat de comasarea alegerilor locale cu scrutinul pentru Parlamentul European. Un astfel de aranjament ar ajuta liberalii să depăşească AUR, cu ajutorul primarilor. 

Nicolae Ciucă, preşedinte PNL: Practic ce înseamnă alegerile? Este exprimarea voinţei poporului. Trebuie să îi lăsăm pe oameni să aleagă. Aici nu e vorba de a negocia o funcţie cu atât de mult timp înainte.  

Marcel Ciolacu, premierul României: Cel mai bine pentru mine şi colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această coaliţie. PSD ar fi avut cu 5 în faţă la alegeri.

Liderii PNL au anunţat că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. În acest caz, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă, ar putea fi adversari în bătălia pentru şefia statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Singura condiţie prin care PSD ar accepta comasarea alegerilor. Ce oferă la schimb liberalilor