"E Oscarul bucătăriei". Chef Richard Abou Zaki, singurul român cu un restaurant cu stea Michelin, declarat cel mai bun chef din Italia
Chef Richard Abou Zaki este un vizionar, care revoluționează fine dining-ul. Aşa îl descriu criticii culinari din Italia pe juratul de la "Chefi la Cutițe", care tocmai a primit ,,Oscarul" din industria gastronomică. Echipa Observator a fost alături de el la gala fastuoasă, desfășurată la Milano.
De Iulia Pop la 23.04.2024, 20:35Richard Abou Zaki, unul dintre cei patru chefi ai noului sezon Chefi la Cuţie, este singurul roman cu un restaurant cu stea Michelin. Iar de acum este, oficial, şi cel mai bun chef din Italia. A luat titlul suprem al industriei gastronomice, după zece ani de muncă. "Aici e o emoţie imensă. Identita Golose e ceva... E Oscarul bucătăriei. Şi e wow! Super emoţionant tot!", a declarat Richard Abou Zaki. Cei mai buni chefi bucătari sub 40 de ani din lume s-au adunat aici la Milano pentru cel mai important eveniment din industrie. Sunt cei care au convins şi încântat. Sunt oamenii care au dus arta gastronomică la un cu totul alt nivel.
Din juriu, pe lângă critici culinari foarte bine cunoscuți în Peninsulă, au fost şi proprietari de restaurante cu 3 stele Michelin
Din juriu, pe lângă critici culinari foarte bine cunoscuți în Peninsulă, au fost şi proprietari de restaurante cu 3 stele Michelin. "Premiul a fost "Cel mai bun chef din Italia" în acest an. Pentru că nu sunt doar chefi, sunt vizionari în industria restaurantelor. E pasiune, determinare și muncă asiduă", a declarat Paolo Marchi, critic culinar şi fondator Identita Golose. Richard Abou Zaki a început să îşi deschidă propriile restaurante în Italia în urmă cu 3 ani, după ce a învăţat meserie doar în bucătării cu 3 stele Michelin. Acum are 4 localuri și se pregăteşte să-l deschidă pe al cincilea. Toate, cu specific diferit. De la asiatic, la pizzerie. De la fine dining, la burgeri.
După ce l-au văzut în emisiunea fenomen Chefi la cuţite, românii vin în restaurantele lui de la mii de kilometri distanţă. "Aici am ajuns pentru a experimenta ceva ce ne doream foarte mult culinar, să vedem ce poate să facă, mai mult decât transpune pe sticlă Richard, şi am rămas complet interziși", a declarat Lucian Apostu, client. Mama i-a fost mereu aproape. L-a susținut și încurajat, când nimeni nu credea în el. Echipa Observator a testat în exclusivitate experienţa din restaurantul cu stea Michelin a lui Richard Abou Zaki. Cum a fost, aflaţi în curând, la Observator!