Secrete din bucătăria arabă: preparate apetisante, dar şi extrem de sănătoase. Knefeh, cel mai iubit desert
Pătrundem în bucătăria arabă, unde descoperim un preparat apetisant specific beduinilor. Îl gătesc atent pentru turişti şi este una din atracţiile principale ale celor care ajung în deşert.
De Andreea Gherasim la 14.10.2021, 12:43Mandi este o tehnică specifică beduinilor. Carnea de pui şi de miel este condimentată cu piper, cuişoare, cardamom, şofran şi scorţişoară şi apoi introdusă într-o groapă în pământ. Preparatul se numeşte Zarb şi este considerat chiar unul dintre cele mai sănătoase, datorită modului de gătire. În nisip, carnea şi legumele stau cel puţin 3 ore.
Knefeh, cel mai iubit desert din bucătăria arabă
Evident, din incursiunea noastră culinară în bucătăria arabă nu putea să lipsească desertul: faimosul knefeh.