Preparate realizate fără foc
A venit vremea grătarelor! Dar până de 1 mai, ce-ar fi să încercăm şi bucatele preparate fără foc? Spaghete din dovleac sau tagliade din morcov cu sos de caju.
De Redactia Observator la 27.04.2014, 20:40- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Sunt doar câteva bunătăţile sănătoase care se fac uşor, fără să fie puse pe aragaz. O gospodină pricepută şi un bucătar iscusit le-au făcut o demonstraţie reporterilor Observator.
De trei ani, Gergeta Vărzaru a renunţat la carne. Are 79 de ani şi mănâncă hrană rece. A făcut cursuri de gătit, iar acum este expert în bucătăria fără foc. Găteşte de toate. Şi nu-i greu deloc. Trebuie doar să ştii cum să combini ingredientele ca să mănânci pe săturate.
Pastele nu sunt făinoase. Sunt din dovlecel crud trecut printr-o maşină specială. Iar combinate cu sosul salsa au un gust deosebit. La fel de gustoase sunt şi tagliatelele de morcov şi dovleac cu sos de acaju şi ciuperci.
Ciupercile ţin loc de carne. Sunt foarte saţioase. Astfel, nu te ridici de la masă înfometat. Cu alimentaţia fără foc organismul beneficiază de toate vitaminele din alimente. Cu toate acestea, specialiştii au şi rezerve.
Studiile arată că vegetarienii au mai puţine boli cardiovasculare, dar şi incidenţă redusă a cancerului de intestin şi de prostată. Iar principalele dezavantaje sunt legate de o potenţială carenţă de vitamine şi minerale.