Antena Meniu Search
x

Cătălin Chirilă, liderul flotilei româneşti pentru Mondialele de la Duisburg. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY în perioada 25-27 august

Campionatele Mondiale de kaiac-canoe vor fi exclusiv în AntenaPLAY în perioada 25-27 august. La ediţia precedentă, sportivii români au cucerit şapte titluri mondiale.

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 11:34

Cătălin Chirilă, liderul flotilei româneşti pentru Mondialele de la Duisburg. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY în perioada 25-27 august
- Inquam Photos / George Călin

Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la Canoe simplu (1000 m), este liderul flotilei româneşti pentru Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (23-27 august), unde pe lângă medalii se pot câştiga primele bilete pentru JO 2024 de la Paris.

Chirilă poate obţine calificarea la JO 2024 dacă se clasează între primii cinci în proba de 1000 m

Lotul României pentru Duisburg este alcătuit din patru băieţi şi două fete. Cătălin Chirilă va concura la Canoe simplu în probele de 1000 m (olimpică) şi 500 m, Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă trag la Canoe dublu în probele de 1000 m şi 500 m (olimpică), Tania Vîrijac şi Oleksandr Komiahin participă la Canoe dublu mixt 500 m, Oleksandr Komiahin la Canoe simplu (5000 m), Tania Vîrijac la Canoe simplu în probele de 1000 şi 200 m (probă olimpică) şi Carmen Morawietz, la Kaiac simplu în probele de 1000 şi 500 m (probă olimpică). Morawietz este o sportivă de origine română, cu rezidenţa în Germania, dar care este legitimată la CS Dinamo şi va reprezenta România la Mondiale.

''Aşteptăm medalie şi calificare de la Cătălin Chirilă. Acum competiţia e competiţie, dar o medalie va lua, fie că vine pe primul loc, pe doi sau pe trei. Eu sper să câştige şi poate să ia medalie şi la 500 m. Dar dacă şi echipajul de la canoe dublu, Sprincean-Nuţă, se califică la 500 m din prima e un lucru senzaţional. Ei au făcut o pauză şi sunt în creştere acum, nu au ajuns încă în vârful de formă după pauza de doi ani'', a declarat Ion Bîrlădeanu, preşedintele FR de Kaiac-Canoe pentru Agerpres. Chirilă poate obţine calificarea la JO 2024 dacă se clasează între primii cinci în proba de 1000 m.

Pe acelaşi subiect

Pentru cei care nu obţin biletele la Paris de la Duisburg, în mai 2024 are loc o ultimă competiţie europeană de calificări la Szeged (Ungaria). În luna iunie, la Jocurile Europene din Polonia, Cătălin Chirilă a cucerit argintul în proba de 500 m. Proba olimpică de 1000 m nu a fost în program. La Mondialele 2022, de la Dartmouth (Canada), Cătălin Chirilă (C1) a cucerit aurul la 1000 m şi argintul în proba de 500 m.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » AntenaPLAY » Cătălin Chirilă, liderul flotilei româneşti pentru Mondialele de la Duisburg. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY în perioada 25-27 august