Antena Meniu Search
x

Video Adevăratele motive pentru care românii vor să îşi cumpere maşini electrice. Mai puţin de jumătate o fac pentru protecţia mediului

În contextul scumpirilor carburanţilor, maşinile electrice devin o opţiune pentru tot mai mulţi şoferi români. Este concluzia unui nou studiu, care indică faptul că jumătate dintre conaţionali ar vrea să îşi cumpere un autoturism verde. Cu toate acestea, există şi unele minusuri care îi fac să dea înapoi.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 13:26

Vezi și

Vânzările maşinilor cu baterii au crescut cu 400% în primul trimestru din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, indică studiul realizat de unul dintre cei mai mari jucători de consultanţă fiscală. Pare o cifră spectaculoasă, însă trebuie să ne gândim că totuşi autoturismele verzi nu sunt atât de întâlnite încă pe şoselele româneşti. În ceea ce priveşte vânzarea autovehiculelor hibride, creşterea a fost semnificativă: 45 la sută, raportat la aceeaşi perioadă. 

Motivele care îi fac pe români să îşi dorească o maşină verde

Pe lângă reducerea costului cu alimentarea, care îi atrage pe mai bine de jumătate dintre respondenţii cercetării, mai puţini sunt motivaţi de protejarea mediului... cam tot atâţia de sănătatea personală, în vreme ce 40% sunt atraşi de stimulentele primite de la stat atunci când achiziţionează un astfel de autovehicul. 

Vorbim acum şi despre minusurile care îi fac pe români încă reticenţi în faţa achiziţionării unei maşini cu zero emisii. În primul rând, cei mai mulţi cred că încă nu avem suficiente staţii de încărcare pentru astfel de maşini, iar drumurile s-ar dovedi astfel dificile. Al doilea motiv ar fi autonomia lor scăzută, iar al treilea, preţul ridicat al acestor maşini. 

Pe acelaşi subiect

Acelaşi studiu mai indică un aspect interesant: dintre românii care intenţionează să îşi cumpere un autoturism verde, mai bine de jumătate recunosc că şi-ar menţine preferinţa chiar dacă preţul energiei ar fi similar cu cel al combustibililor clasici, în vreme ce mai puţin de 40% şi-ar schimba planurile în acest caz. 

De ce ar opta românii pentru maşini electrice/ hibride

  • 63% pentru costurile reduse cu alimentarea 
  • 49% pentru protecţia mediului 
  • 47% pentru sănătatea personală 
  • 40% pentru simulentele de la stat 
    • Sursa: Companie de consultanţă fiscală şi audit 

Minusurile maşinilor electrice, în viziunea românilor

  • 23% infrastructura publică de încărcare precară
  • 16% autonomia limitată
  • 15% preţul ridicat
    • Sursa: Companie de consultanţă fiscală şi audit

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Adevăratele motive pentru care românii vor să îşi cumpere maşini electrice. Mai puţin de jumătate o fac pentru protecţia mediului