Antena Meniu Search
x

Video Atenţie, şoferi! "Amiabila" în caz de accident se va face direct pe telefon. Cum vor fi declarate tamponările şi rezolvate pagubele

Jumătate de milion de români vor scăpa, în fiecare an, de birocrație, în caz de mici accidente în trafic. Este promisiunea autorităților, care lucrează la o aplicație concepută tocmai pentru constatările amiabile. Platforma care există deja în alte state ar urma să funcționeze și la noi  din 15 octombrie. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.09.2022, 19:50

Vezi și

Astfel de accidente, precum cel din imagini, au loc zilnic în București și nu numai. În majoritatea cazurilor, tamponările sunt provocate din neatenția sau din graba șoferilor la volan. Pagube mici, dar multă bătaie de cap apoi cu birocraţia. Autorităţile promit însă că vom scăpa de asta. 

Marius Constantinescu, broker asigurări: Constatarea mașinii nu se mai face pe capota mașinii, se face printr-o aplicație, unde odată încarcate datele, le pot folosi pentru mai multe evenimente ulterioare. Aplicația deja este folosită în alte țări și e folosită cu succes. Practic are un timp mult mai mic de completare, totul fiind interactiv.

Tocmai aplicaţia folosită de alţii ar fi fost sursă de inspirație și pentru autoritățile de la noi.

Valentin Ionescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară: Softul va face inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului, deoarece noua aplicație va arăta dinamica accidentului cu ajutorul sistemului GPS. Se semnează și se dă send către cei doi asigurători.

Pe acelaşi subiect

Întreaga operațiune ar dura doar câteva minute

Aplicația este în prezent în stadiul de testare şi ar urma să funcționeze din 15 octombrie. 

Şofer: - E prima oară când aflu de asta.

- E ok, mult mai bine! Scutești timp și e mai ușor de făcut.

Valentin Ionescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară: Acest sistem va duce la scurtarea perioadei de constatare a daunelor, la o scădere a costurilor cu constatarea daunelor și, zicem noi, la scăderea fraudelor.

Alţii preferă varianta "ce-i în mână nu-i minciună". 

Şofer: Pentru mine ar fi ok, dar pentru oameni în vârstă?

Reporter: Crezi că i-ar încurca?

Şofer: Da! I-ar pune foarte mult în dificultate...

Aşa că varianta tipărită va rămâne și ea valabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Atenţie, şoferi! "Amiabila" în caz de accident se va face direct pe telefon. Cum vor fi declarate tamponările şi rezolvate pagubele