Antena Meniu Search
x

Video Au început lucrările pe tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, care trebuie să fie gata în 2023. Cum va arăta

Veste bună de pe drumurile României. Lucrările la o secţiune importantă a mult aşteptatei autostrăzi Sibiu - Piteşti au început. Au fost ani şi ani de licitaţii şi contestaţii, drept care imaginea primelor utilaje ale constructorului italian apărute pe şantier sunt nu doar binevenite ci şi o ştire. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.09.2021, 14:05

Vezi și
  • Tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Curtea de Argeş face parte din Autostrada A1.

Totuşi, noi vă spunem că nu trebuie să ne entuziasmăm prea mult pentru că vorbim doar despre secţiunea a V-a din această autostradă, secţiune ce are doar puţin peste 30 de kilometri, între Piteşti şi Curtea de Argeş.

Constructorul italian, care a câştigat licitaţia pentru suma de 350 de milioane de euro, a mobilizat la faţa locului mai multe utilaje, dar şantierul este abia la început şi constructorul spune că în momentul în care trebuie să lucreze la capacitate maximă va avea chiar şi peste 1.000 de muncitori pe şantier, dar şi 600 de utilaje.

Tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Curtea de Argeş are circa 30 de kilometri

Deşi vorbim despre un tronson destul de scurt de autostradă, puţin peste 30 de kilometri, proiectul este unul destul de amplu şi cuprinde 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, mai multe noduri rutiere, dar şi patru spaţii de servicii.

Lucrările ar trebui să fie gata în maximum doi ani, iar acest lot face parte din Autostrada A1 care, la un moment dat, ar trebui să lege Bucureştiul de Ungaria prin Vama Nădlac. În acest moment, această autostradă este finalizată în proporţie de circa 76%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Au început lucrările pe tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, care trebuie să fie gata în 2023. Cum va arăta