Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vom avea prima autostradă cu taxă din România, Ploiești-Brașov

Peste patru ani ar trebui să parcurgem drumul de la Ploieşti la Braşov în mai puţin de o oră. Guvernul anunţă că anul viitor vor începe lucrările la autostrada care va străbate staţiunile din Valea Prahovei. Cei mai mulţi bani vor veni de la privaţi. Astfel va apărea şi prima autostradă cu taxă din România.

de Redactia Observator

la 31.08.2018 , 10:50

Peste patru ani ar trebui să parcurgem drumul de la Ploieşti la Braşov în mai puţin de o oră. Guvernul anunţă că anul viitor vor începe lucrările la autostrada care va străbate staţiunile din Valea Prahovei. Cei mai mulţi bani vor veni de la privaţi. Astfel va apărea şi prima autostradă cu taxă din România. Unii specialişti au făcut şi calcule. Susţin că un şofer ar urma să plătească în jur de 50 de lei pentru un drum pe şoseaua de mare viteză.

Autostrada Ploieşti - Braşov va avea o lungime de 107 kilometri. Şi va traversa o zona critică pentru turismul românesc. Staţiunile de pe Valea Prahovei - Sinaia - Buşteni - Azuga - Predeal. Unde, în fiecare minivacanţă, şoferii stau in coloane.

Investiţia totală ar ajunge, potrivit primelor estimări, la 1,36 de miliarde de euro. 25% dintre costuri vor fi suportate de stat, iar 75 de partenerul privat care va câştiga proiectul. Ar putea fi prima autostradă pentru care vom plăti. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Auto » Vom avea prima autostradă cu taxă din România, Ploiești-Brașov