Antena Meniu Search
x

BMW anunță cele mai mari investiții din istorie în 2024. Miliarde de euro pentru "Neue Klasse"

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intenţionează să facă în 2024 cele mai mari investiţii din istoria companiei şi, prin urmare, se aşteaptă la un uşor declin al profitului înainte de taxe, a informat producătorul german de maşini de lux, transmit DPA şi Reuters.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 16:48

BMW Neue Klasse
BMW anunță cele mai mari investiții din istorie în 2024. Miliarde de euro pentru "Neue Klasse" - Profimedia Images

Investiţiile planificate includ construirea unor fabrici de baterii în Germania, China, Mexic şi State Unite, precum şi a unei noi uzine auto în Ungaria şi lansarea platformei New Class pentru toate vehiculele electrice (EV) ale companiei, a anunţat Walter Mertl, directorul financiar al BMW.

De asemenea, compania investeşte în fabrica sa din Munchen şi în electrificarea uzinei din Oxford a subsidiarei sale britanice Mini, a adăugat Mertl.

Acesta a explicat că investiţiile masive în platforma New Class vor aduce vehiculele electrice la nivelul maşinilor cu motoare cu combustie în ceea ce priveşte profitabilitatea şi costurile, transmite Agerpres.

Profit de 17 miliarde de euro pentru BMW, în 2023

Pe acelaşi subiect

Pe plan global, BMW a vândut anul trecut 2,55 milioane de vehicule, generând vânzări de 155,5 miliarde de euro şi profit înainte de taxe de 17,1 miliarde de euro, conform companiei.

În 2024, BMW se aşteaptă la o uşoară creştere a vânzărilor, atât la maşinile de lux, cât şi la vehiculele exclusiv electrice. În 2023, vehiculele exclusiv electrice au reprezentat 15% din totalul vânzărilor BMW.

La afacerea de bază a BMW, marja de profit ar urma să se situeze la 8% - 10%, în linie cu nivelul de 9,8% din 2023. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » BMW anunță cele mai mari investiții din istorie în 2024. Miliarde de euro pentru "Neue Klasse"