Antena Meniu Search
x

Video Şapte şoferi se bat pe un loc de parcare în Capitală. Câte spații sunt disponibile în fiecare sector

Taxa de parcare este cea mai plătită taxă la stat. Aproape 200.000 de şoferi din Bucureşti au achitat-o deja, cu aproape o lună înainte de termenul-limită, de frică să nu îşi piardă locul. Şapte şoferi se bat pe un spaţiu de parcare. Aşa că cei care plătesc taxa la ghişeu stau câte două ore la cozi, dar nu cedează. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 13.03.2024, 19:57

Vezi și

În Bucureştiul sufocat de maşini, opt din 10 şoferi au plătit deja taxa de parcare.

Șofer: Am achitat integral si am venit acum că nu stim ce o să facem în următoarele zile şi să nu-l pierdem.

Scadenţa este la sfârşitul lunii, aşa că la direcţiile de taxe sunt cozi permanent.

Șofer: E foarte aglomerat. De o oră jumate stăm la rând şi sunt numai două ghişee si se lucrează la un singur ghişeu.

Pe acelaşi subiect

Jumătate dintre șoferi plătesc parcarea online

Andreea Milea, reporter Observator: Din cele peste 70.000 de locuri de parcare de reşedinţă din Sectorul 3, mai bine de 60.000 au fost deja achitate. Deşi cozile sunt mari la direcţiile de taxe si impozite locale, jumătate din cei care au plătit deja au făcut-o online.

Cei mai mulţi şoferi au plătit taxa de parcare în sectorul 4.

Iulian Ilie, director Direcţia de Taxe şi Impozite Sector 3: Sunt unii contribuabili care aleg să plătească la caseriile noastre din obişnuință, din dorinţa de a avea chitanţa fizică. Unii plătesc cu cardul la casierie dar doresc să primească chitanţa fizic.

Reporter: Ați încercat să achitați online?

Șofer: Da și am pățit alte belele. Am plătit amenda o dată în termen de 24 de ore și mi-a mai venit din nou să mai plătesc, cu toate că o plătisem. Nu mai vreau. Mai bine vin personal să fiu sigur.

Criza parcărilor pare fără soluţie în Bucureşti

Criza parcărilor pare fără soluţie în Bucureşti. Cele mai multe cereri sunt în sectorul 6, peste 11.000, apoi în 2 şi 4, fiecare cu câte 7.000. Primăriile nu pot crea locuri noi de parcare în ritmul în care sunt înmatriculate maşini.

Alex Tudor, director adjunct ADP Sector 2: În funcție de zone, sunt oameni care aşteaptă și de 5-6 poate 7 ani de zile pentru că sunt zone aglomerate, nu putem să creăm alte locuri de parcare și atunci oamenii vin depun cereri și așteaptă.

Simona Bălaşa, director direcţia parcări Sector 3: De la momentul la care s-a făcut încetarea, chiar și în câteva secunde se face o atribuire automată pe acel loc. Autorizaţiile se eliberează în decurs de câteva minute, în funcție de gradul de încărcare.

Tariful pentru parcarea de reşedinţă este cuprins între 340 şi 680 de lei. Capitala are acum peste 250.000 de astfel de locuri, la care se adaugă încă 40.000 publice, marcate cu albastru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Şapte şoferi se bat pe un loc de parcare în Capitală. Câte spații sunt disponibile în fiecare sector