Antena Meniu Search
x

Video Camerele de bord ar putea deveni cei mai buni martori din trafic. Unii şoferi nu sunt prea încântaţi: "La ce trafic avem noi, nu ai cum să respecți toate regulile"

Şoferii indisciplinaţi ar putea fi traşi la răspundere în curând doar pe baza imaginilor filmate de camerele de bord ale altor conducători auto. În timp ce unii cred că astfel se va termina cu jungla din trafic, alţii reclamă faptul că proiectul de lege instigă la vânătoare între șoferi.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.11.2021, 20:19

Vezi și

La oră de vârf, în Bucureşti regulile de circulație devin, pentru mulţi șoferi, opționale. În curând însă cei care le încalcă vor putea fi vânaţi şi raportaţi de oricine are o cameră de bord instalată. Pe baza imaginilor poliţiştii îi pot trage la răspundere. În timp ce unii sunt încântaţi de proiect, alţii cred că nu aşa se face ordine în trafic.

Şofer: Mi se pare normal ca cineva care a greșit să fie pedepsit.

Şofer: Trebuie să devenim o țară disciplinată în trafic.

Mihai Botez, inițiator proiect: Cauza foarte multor accidente este de fapt indisciplina în trafic, iar faptul că ele nu sunt sancționate decât foarte rar duce la acest număr foarte mare de accidente.Suntem pe primul loc în Europa la mortalitate pe străzi.

Pe acelaşi subiect

Şofer: E o idee acceptabilă, nu pot să spun bună, pentru că la ce trafic avem noi în București, imaginează-ți că nu ai cum să respecți toate regulile de circulație.

Şofer: O să ajungem la ceartă, la scandal, așa e românul.

Lucian Diniță, fost şef al Poliţiei Rutiere: Au existat și filmări ale unor persoane care realizau pe calculator așa-zisele încălcări. Aici s-ar putea să existe o problemă.

Cei prinși că falsifică imaginile de pe camerele de bord riscă doi ani în spatele gratiilor

Aurel Moraru, instructor auto: Cel care folosește și transmite imaginile trebuie să știe că nu poată să transmită altfel, nu poate să transmită falsificat, nu poate să transmită trunchiat.

În alte țări europene, precum Marea Britanie, Italia sau Austria, astfel de sisteme funţionează demult. Şoferii pot depune sesizări însoțite de filmări din trafic, printr un formular electronic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Camerele de bord ar putea deveni cei mai buni martori din trafic. Unii şoferi nu sunt prea încântaţi: "La ce trafic avem noi, nu ai cum să respecți toate regulile"