Antena Meniu Search
x

Video Momentul prăbușirii avionului lui Dan Petrescu, filmat cu o cameră de bord de un șofer. Ultimele două secunde dinaintea impactului devastator

Italienii au obţinut imaginile cu ultimele momente înainte ca avionul în care se aflau miliardarul român Dan Petrescu şi familia sa s-a prăbuşit în Milano.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 10:05

Vezi și

În imaginile publicate de Corriere au fost surprinse ultimele două secunde dinaintea impactului devastator. Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord a unui autovehicul care trecea prin zonă. Se poate vedea cum avionul, un Pilatus PC-12, pierde brusc altitudine, pilotul încearcă să redreseze aeronava, dar era mult prea jos pentru a mai putea evita impactul.

Jurnaliştii de la Corriere susţin, după analizarea imaginilor, că nu se poate observa dacă avionul avea foc la bord sau dacă motorul era în flăcări. Asta contravine relatărilor martorilor care susţineau că motorul era în flăcări înainte de a lovi clădirea peste care s-a prăbuşit.

La bordul avionului se aflau 7 cetăţeni români. Miliardarul Dan Petrescu şi alţi 6 membri ai familiei sale au pierit în acest accident. În total, au fost 8 victime, printre care şi un copil.

Cine era Dan Petrescu şi ce afaceri controla

Pe acelaşi subiect

Dan Petrescu a plecat în Germania înainte de 1989. S-a întors după Revoluţie şi s-a asociat cu Ion Ţiriac. De altfel, fostul tenismen a recunoscut că omul de afaceri l-a depăşit la capitolul avere. "Era cel mai bogat român care nu apărea în topurile făcute în România pentru că opera indirect prin companii de tip off-shore din diverse jurisdicţii, fie era foarte discret şi nu şi le asumase", a declarat Ionuţ Bonoiu, redactor şef Forbes România.

În clipa de faţă, nu se ştie cine ar putea intra în posesia averii fabuloase care - după spusele lui Ion Ţiriac - ar fi de aproximativ 3 miliarde de euro. Singura rudă directă aflată încă în viaţă este mama lui Dan Petrescu. Numai că aceasta are 98 de ani şi este hipoacuzică. În consecinţă, cea mai probabilă moştenitoare ar fi mâna dreaptă a omului de afaceri. În plus, Anca Surugiu este singura care are acces la conturile off-shore ale miliardarului. "Ei au de fiecare dată unul, doi, trei oameni care sunt de încredere, sunt oamenii lor şi care semnează, sunt cei care apar în faţă de fiecare dată", mai spune Ionuţ Bonoiu.

Petrescu controla suprafeţe mari de teren în Bucureşti şi în ţară. Deţinea zeci de terenuri pe care s-au construit parcuri comerciale. Iar unele dintre cele mai scumpe apartamente din nordul Capitalei au fost construite de el. Însă, în ciuda averii deţinute, Dan Petrescu a ales o viaţă cumpătată. Nu conducea limuzine de ultimă generaţie, nu arunca sume uriaşe pe haine, iar când pleca spre reşedinţa sa de pe Coasta de Azur alegea companii low-cost.

"Era un om foarte atent şi cumpătat, nu făcea cheltuieli extravagante. Cei care, în general, erau prezenţi la restaurantele din zona de nord al oraşului aveau ocazia să-l vadă, nu era ascuns. Era prezent acolo, avea întâlniri atunci când era în ţară", a mai precizat Ionuţ Bonoiu, redactor şef Forbes România. Singura extravaganţă a miliardarului român a provocat sfârşitul familiei sale şi a prietenilor apropiaţi. Avionul deţinut şi pilotat de Dan Petrescu s-a prăbuşit la 3 minute de la decolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Momentul prăbușirii avionului lui Dan Petrescu, filmat cu o cameră de bord de un șofer. Ultimele două secunde dinaintea impactului devastator