Antena Meniu Search
x

Video Când trebuie schimbat permisul auto. Modificare importantă pentru şoferi

Când expiră permisul de conducere? Veşti importante pentru şoferi. Se schimbă valabilitatea permiselor auto. Pentru unele categorii de maşini şi de vârstă, permisul va fi valabil 15 ani, în schimb, pentru altele, actele trebuie reînnoite mai des. Nu sunt singurele schimbări din Codul Rutier care au trecut deja de Senat.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 28.02.2024, 13:46

Vezi și

"Potrivit proiectului de lege, şoferii care au până în vârsta de 70 de ani îşi vor putea reînnoi permisul de conducere odată la 15 ani, şi nu 10 ani, aşa cum este în prezent", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

Valabilitate permise auto. Schimbări la permisele de conducere

"De asemenea, cei care au vârsta cuprinsă între 70 şi 80 de ani vor fi obligaţi să facă acest lucru odată la 5 ani. Iar cei care au trecut deja de 80 de ani şi vor să mai conducă vor trebui să-şi înlocuiască permisul de conducere la o diferenţă de 2 ani", adaugă Cosmina Balint, reporter Observator.

"Toate aceste modificări, spun iniţiatorii, vin în sprijinul siguranţei rutiere şi îi vor scuti pe cei aproape 3 milioane de şoferi de timpul şi costul necesar pentru înlocuirea permisului de conducere. Proiectul care vizează modificările Codului Rutier a trecut deja de Senat, însă pentru ca aceste reguli să paotă fi implementate, proiectul va trebui să fie trecut în Monitorul Oficial", mai spune Cosmina Balint, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Când trebuie schimbat permisul auto. Modificare importantă pentru şoferi