Antena Meniu Search
x

Cât costă o mașină de Formula 1. Suma este exorbitantă

Cursele de Formula 1 sunt urmărite, în mod constant, de sute de milioane sau poate chiar miliarde de oameni din întreaga lume, acestea având numeroşi fani şi în România, unde competiţia poate fi urmărită pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 22:49

Costul pentru o maşină de Formula 1 este uriaş
Costul pentru o maşină de Formula 1 este uriaş
  • Preţul pentru o maşină de Formula 1 depăşeşte cu mult suma de 10 milioane de euro.

Cursele de Formula 1 reprezintă una dintre cele mai spectaculoase şi de succes competiţii sportive din lume. Oamenii stau în mod constant cu ochii pe televizoare, în anumite weekenduri, pentru a urmări etapele de Formula 1, indiferent că acestea se desfăşoară în Australia, în Emiratele Arabe Unite, în Japonia, în Europa sau în America de Nord.

Totuşi, puţini sunt cei care realizează că Formula 1 este o competiţie sportivă extrem de costisitoare. De multe ori se pune problema ca un pilot sau altul să vină cu sponsori de acasă, pentru că vorbim despre maşini, echipamente şi tehnologii extrem de scumpe.

Preţul anunţat de Ferrari pentru o maşină de Formula 1

Reprezentanţii Ferrari, unul dintre cei mai de succes constructori din competiţie, au anunţat la începutul sezonului 2024 că realizarea unui singur monopost pentru acest sezon costă aproape 15,6 milioane de euro.

Pe acelaşi subiect

Cea mai mare parte din sumă o reprezintă motorul propriu-zis, care costă în jur de 14 milioane de euro. Apoi vorbim despre preţuri precum 600.000 de euro pentru un corp monopost din fibră de carbon, 440.000 de euro pentru cutia de viteze, 2.400 de euro pentru anvelope sau 47.000 de euro pentru volan.

Cât costă cea mai scumpă maşină de Formula 1

Interesant este că, chiar şi după utilizarea lor, maşinile de Formula 1 se bucură de un real succes printre miliardarii lumii, existând fani dispuşi să "spargă" sume exorbitante pentru a-şi trece în colecţie un monopost de Formula 1.

De exemplu, un monopost Ferrari condus de Michael Schumacher în 2003, când a devenit pentru a 6-a oară campion mondial, s-a vândut la licitaţie cu 14,6 milioane de franci elveţieni, deşi specialiştii anticipau un preţ maxim de 9,5 milioane de franci elveţieni.

Câte Dacii Logan poţi cumpăra cu banii pentru o maşină de Formula 1

Preţul exorbitant al unei maşini de Formula 1 face ca bugetul unei echipe să fie extrem de ridicat. Se estimează că bugetul unei echipe de Formula 1 este undeva la 140 de milioane de euro, pentru un sezon, fără a pune la socoteală şi salariile piloţilor.

Ca să vă faceţi o idee, se estimează că din suma de 15,6 milioane de euro, cât costă un monopost Formula 1, s-ar putea cumpăra în jur de 2.000 de Dacii Logan. 

Vă reamintim că etapele de Formula 1 pot fi urmărite, din acest sezon, pe Antena 1 şi AntenaPLAY. Şi nu vorbim doar despre cursele în sine ci şi despre calificări şi tot ce presupune un weekend competitiv.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy,  Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri Auto » Cât costă o mașină de Formula 1. Suma este exorbitantă