Antena Meniu Search
x

Video Ce avantaje au soferii care circulă cu numere verzi la maşină

A fost eliberată prima plăcuţă de înmatriculare verde. Noile plăcuțe semnalează mașinile electrice care circulă pe drumurile din România şi vor funcţiona ca un paşaport verde. Interesante sunt însă avantajele pe care ele le aduc proprietarilor.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.06.2022, 13:12

Vezi și

Vorbim de 17.000 de mașini electrice care sunt deja înmatriculate în țara noastră. Șoferii acestora își vot putea preschimba numerele, la cerere, cu o astfel de variantă de numere verzi. Reprezentanții din Ministerul de Interne speră ca în acest fel să crească vizibilitatea mașinilor nepoluante și chiar să îi încurajeze și pe alți români să își schimbe mașina cu una electrică.

O astfel de decizie vine cu multe avantaje: 

În primul rând ajută toţi participanţii la trafic, dar şi autorităţile să facă o delimitare mai clară asupra acelor maşini care nu sunt deloc poluante. De altfel vorbim de o vizibilitate mai bună a acestor vehicule. Posesorii maşinilor electrice vor fi scutiţi de anumite taxe şi impozite sau măcar vor fi mult mai reduse dat fiind faptul că autovehiculele nu poluează. De asemenea şi pentru cei care locuiesc în oraşe aglomerate un mare beneficiu este faptul că există locuri speciale de parcare pentru acest tip de automobile. Iar dacă ţinem cont şi de costurile din ultima vreme la combustibil, vorbim şi de costuri mai mici pentru cei care au astfel de vehicule. Pe lângă vizibilitate, cei care deţin o maşină electrică şi au nr cu negru pot cere schimbarea în următoarea perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Ce avantaje au soferii care circulă cu numere verzi la maşină