Antena Meniu Search
x

Video Câte mașini din România vor primi numere verzi în perioada următoare

Începând de astăzi vom începe să vedem prin trafic numere de înmatriculare verzi. Noile plăcuțe semnalează mașinile electrice care circulă pe drumurile din România. Primul astfel de număr de înmatriculare a fost eliberat astăzi. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 27.06.2022, 20:35

Vezi și

Vorbim de 17.000 de mașini electrice care sunt deja înmatriculate în țara noastră. Șoferii acestora își vor putea preschimba numerele, la cerere, începând de astăzi, cu o astfel de variantă de numere verzi.

Reprezentanții din Ministerul de Interne speră ca în acest fel să crească vizibilitatea mașinilor nepoluante și chiar să îi încurajeze și pe alți români să își schimbe mașina cu una electrică.

Atenție însă, doar mașinile complet electrice vor putea beneficia de aceste numere, nu și cele hibrid. Cele mai multe astfel de mașini găsim în București și în județele Cluj și Ilfov. La polul opus, în Mehedinți, Călărași și Giurgiu abia vom zări, pentru moment, astfel de numere verzi.

Cele mai multe mașini electrice au fost înmatriculate în anul 2021, atunci când a fost înregistrat și un record. Peste 6.000 de mașini verzi au început să circule de atunci pe drumurile din țara noastră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Câte mașini din România vor primi numere verzi în perioada următoare