Antena Meniu Search
x

Ce păţeşti dacă ai parcat maşina pe locul altcuiva în Bucureşti

Una dintre marile probleme cu care se confruntă bucureşteni este aceea când îşi găsesc locul de parcare ocupat. Cei care atentează la locul de parcare al altora trebuie să ştie că se pot alege cu cheltuieli uriaşe.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 12:50

În Bucureşti ar exista aproape 250.000 de locuri de parcare la momentul actual
În Bucureşti ar exista aproape 250.000 de locuri de parcare la momentul actual - Profimedia
  • În Bucureşti există aproape 250.000 de locuri de parcare.

Mulţi bucureşteni şi-au asigurat locuri de parcare personalizate, însă există momente în care ei nu pot parca pe locurile respective pentru că şi le găsesc ocupate de către alte maşini. Astfel de cazuri riscă să escaladeze de cele mai multe ori, în special pentru că bucureştenii nu au încredere în viteza cu care pot interveni autorităţile.

Iar cei care ocupă locul de parcare al altui şofer trebuie să ştie că, în cele din urmă, riscă să ajungă la cheltuieli uriaşe. Asta în special pentru că se poate ajunge într-acolo încât şoferul care ocupă locul de parcare al altui şofer să plătească amendă, dar şi anumite taxe.

Ce spune legea despre locurile de parcare plătite

Legea în vigoare prevede posibilitatea ca şoferul care ocupă locul de parcare al altui şofer să plătească o amendă. De asemenea, în funcţie de caz, de situaţie, poliţiştii pot impune chiar ca maşina respectivă să fie ridicată de autorităţi.

Pe acelaşi subiect

În acest caz, în care se ajunge chiar la ridicarea maşinii de către autorităţi, şoferul riscă o cheltuială în plus, pe lângă amenda amintită. Asta pentru că şoferul vizat ar mai avea de achitat şi tariful de ridicare şi depozitare a maşinii.

Ce poţi păţi, în Bucureşti, dacă ai parcat pe locul altcuiva

Situaţia din Bucureşti nu diferă de cea înregistrată la nivel general. În principiu, dacă un şofer îşi părăseşte locul de parcare rezervat, un alt şofer îl poate ocupa fără probleme, în intervalul orar 08.00-18.00.

Ulterior, însă, situaţia se schimbă în mod radical, pentru că intervine pericolul ca şoferul care ocupă locul de parcare respectiv să se trezească cu amendă şi ridicarea maşinii. Şoferul prins pe picior greşit riscă să se aleagă cu o cheltuială consistentă. De obicei, vorbim despre o cheltuială de cel puţin 1.500 lei, dar aceasta ar putea varia în funcţie de decizia autorităţilor locale.

În ce sectoare se ridică maşini parcate ilegal

De regulă, ridicarea unei maşini se poate face din orice sector, chiar dacă există cazuri unde se intervine cu adevărat doar dacă maşina respectivă blochează traficul. Taxele de ridicare şi depozitare diferă de la un sector la altul.

Pe de altă parte, cei care vor să-şi recupereze maşinile trebuie să prezinte mai multe documente precum dovada de achitare a taxei de ridicare, transport şi depozitare a maşinii, dar şi actul de identitate, permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Ce păţeşti dacă ai parcat maşina pe locul altcuiva în Bucureşti