Antena Meniu Search
x

Video Taxe mai mari în Bucureşti din 2024. La cât vor ajunge impozitele pe apartamente, maşini sau locuri de parcare

Cresc taxele şi impozitele din Bucureşti de la anul. Impozitele pentru case, maşini şi parcări se măresc simţitor. Cei care vor plăti în primele luni ale anului şi vor beneficia de reduceri, vor resimţi mai puţin majorările. Puţine oraşe din ţară vor scăpa de taxe şi impozite mai mari în 2024. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.04.2023, 19:31

Vezi și

Anul viitor, bucureştenii vor plăti un impozit pe proprietate majorat cu aproape 15 %, au decis consilierii generali. Procentul corespunde cu inflaţia din 2022.

Alexandra Marin, reporter Observator: Pentru o garsonieră, impozitul va creşte de la 144 de lei pe an, la 164 de lei. Pentru un apartament cu două camere va fi cu 30 de lei mai mult, adică 220 de lei, iar pentru unul cu 3 camere, peste 330 de lei pe an. Aceste sume includ reducerea de 10% aplicată bucureştenilor care plătesc impozitul până la sfârşitul lunii martie. Fără bonificaţie, creşterea este şi mai mare.

Gabriel Biriş, analist fiscal: Vorbim de o bucăţică, care creşte un pic. E drept, că multe alte bucăţele au mai crescut. Nu e în regulă. La pensia pe care o am e cam mult.

Bucureştenii vor plăti un impozit pe proprietate majorat cu aproape 15 %

Pe acelaşi subiect

Pentru o maşină cu o capacitate cilindrică de 2.000 cm cubi, impozitul va ajunge la 250 de lei pe an, adică o majorare de 30 de lei. Cine va plăti anticipat taxele, în primele trei luni din an, va obține o reducere de 10%. Astfel, majorarea nu se mai simte prea mult.

LocalnicTrăim în ţara scumpirilor. Asta e, din păcate.

Şi locul de parcare de reşedinţă se va scumpi. De la 300 de lei în prezent, până la 600 de lei în 2024, în funcție de zonă. În anii trecuți, creșterile de impozite au fost mult mai mici, pentru că și inflația a fost mai redusă. Faţă de 2022, de exemplu, majorarea este de cinci ori mai mare.

Gabriel Biriş, analist fiscal: Ne aşteptăm ca această creştere de impozit să fie aplicabilă la anul, dar după aceea creşterile următoare pentru că inflaţia ne aşteptăm să scadă semnificativ faţă de anul trecut, creşterile vor fi mult mai mici.

Marius Pavel, consilier PSD​: Măsurile pe care primarul general le propune sunt justificate, cel puţin în teorie, de faptul că serviciile prestate de municipiul Bucureşti vor fi mai bune. Ceea ce nu se întâmplă.

Nicorel Nicorescu, consilier USR​: Nu s-au făcut altfel măriri de taxe şi impozite decât cele prevăzute de lege, actualizări cu inflaţia.

Taxele locale vor creşte şi în alte oraşe mari, precum Iaşi, Braşov şi Galaţi. Localnicii din Timişoara şi Cluj-Napoca sunt printre cei fericiţi. Pentru ei, impozitele nu se majorează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Taxe mai mari în Bucureşti din 2024. La cât vor ajunge impozitele pe apartamente, maşini sau locuri de parcare