Antena Meniu Search
x

Ce piese auto se deteriorează primele și de unde le poți cumpăra simplu și rapid?

Fiecare șofer își dorește să se bucure de mașina lui timp îndelungat fără incidente și fără vizite dese la service. Dacă și tu îți dorești să eviți stricarea anumitor componente ale mașinii, te invităm să citești în continuare și să afli care sunt piesele auto ce se deteriorează primele și de unde le poți achiziționa simplu și rapid. 

de Redactia Observator

la 04.08.2020, 11:50

1. Ambreiajul: în ultimii ani, s-a observat faptul că ambreiajele sunt schimbate mult mai des, atât din cauza șoferilor, dar și din cauza traficului. Mulți șoferi sunt învățați greșit să țină piciorul pe ambreiaj când se află la semafor sau când conduc, fără motiv. Mulți folosesc ambreiajul ca pe o ,,portiță” de scăpare în momentul în care nu știu cum să reacționeze într-o situație, mai ales când vine vorba despre frânat. Din nefericire, acest lucru contribuie nu doar la deteriorarea prematură a ambreiajului, ci si la declansarea unor incidente în trafic, din cauza nepriceperii șoferilor. Soluția? Utilizează ambreiajul strict pentru ce este fabricat: schimbarea vitezelor și pornirea motorului. O altă cauză pentru deteriorarea ambreiajului este traficul aglomerat și schimbarea vitezelor mult prea des: mașina nu mai este condusă în mod cursiv. 

Ce piese auto se deteriorează primele și de unde le poți cumpăra simplu și rapid?

2. Planetarele: un zgomot metalic de la nivelul roților indică deteriorarea planetarelor. Acestea au rolul de a transmite puterea de la cutia de viteze la roți. Teoretic, acestea sunt gândite să funcționeze corect doar în momentul în care roțile sunt drepte, cum ar fi și normal să se întâmple. Deteriorarea planetarelor se întâmplă din două motive: accelerare în viraj sau stricarea burdufului. Însă, mulți șoferi accelerează în viraje și astfel se ajunge la uzarea și stricarea prematură a planetarelor. În plus, mare atenția și la geometria roților: dacă nu le verifici și sunt strâmbe, pot produce uzura planetarelor și te pot pune în pericol.

3. Injectoarele: așa cum le spune și numele, sunt componentele care ,,injectează” carburant în camera de ardere (sau în portul de admisie). Acestea se pot strica din mai multe motive, iar cel mai comun este neschimbarea filtrului de combustibil. Acesta este o consumabilă ieftină, ce poate fi schimbată foarte ușor și care poate preveni stricarea anumitor componente, printre care și injectoarele. Un alt motiv este alimentarea autoturismului cu un carburant necalitativ. 

4. Amortizoarele: probabil nici nu mai trebuie să menționăm care este cauza principală a defectării lor, pentru că o știi și tu. Amortizoarele se defectează în primul rând din cauza gropilor sau denivelărilor existente atât în orașe, cât și pe drumurile extra-urbane. Alte cauze ar putea fi supraîncărcarea mașinii pe timp îndelungat și stilul de condus. 

5. Alternatorul: această componentă se poate strica în urma supraîncălzirii sau a contactului cu apa. Dacă ai de gând să speli motorul mașinii, mai bine apelează la un service auto, unde vei avea siguranța că atât alternatorul, cât și alte componente sensibile vor fi protejate. 

Cel mai bine ar fi să îți protejezi mașina și să eviți stricarea acestor piese și nu numai, atât cât poți controla aceste procese. Totuși, în cazul în care ai nevoie de anumite componente, îți recomandăm să achiziționezi piese auto Ford, piese auto Dacia, piese auto vw de pe autoeco.ro, unde vei găsi piese auto pentru toate mărcile de mașini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Ce piese auto se deteriorează primele și de unde le poți cumpăra simplu și rapid?