Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce să urmărești atunci când trebuie să schimbi anumite piese auto?

Ai o mașină nouă sau foarte scumpă? Veste bună este că vei putea să te bucuri de ea vreme lungă, fără să fie nevoie să schimbi anumite componente de bază.

de Redactia Observator

la 02.04.2018 , 17:08

Ce să urmărești atunci când trebuie să schimbi anumite piese auto? - Pixabay

Ai o mașină nouă sau foarte scumpă? Veste bună este că vei putea să te bucuri de ea vreme lungă, fără să fie nevoie să schimbi anumite componente de bază ale motorului.

Vestea rea este că unele piese auto trebuiesc înlocuite la un anumit interval de timp, fiind considerate consumabile și uneori trebuie să iei în considerare că chiar și cea mai fiabilă mașină se mai poate strica.

Astăzi, ofertele magazinelor sunt destul de variate, așa că vei avea de unde să alegi cel mai bun acumulator auto, cel mai bun ulei de mașină sau componentele ambreiajului. Mai târziu sau nu, va trebui să iei în considerare înlocuirea unor piese auto, așa că este bine să ții cont de câteva sfaturi importante:

Articolul continuă după reclamă

1. Nu sta pe gânduri prea mult și înlocuiește piesa auto stricată.

Dacă constați că o anumită piesă s-a defectat trebuie să o schimbi cât mai repede pentru a nu fi afectată performanța mașinii sau chiar consumul acesteia. Plăcuțele de frână, bateria auto, filtrele de ulei, aer sau polen sunt câteva dintre piesele ce trebuiesc să fie înlocuite mai repede și nu este bine să pornești la drum cu ele uzate. De asemenea, unele componente trebuiesc înlocuite la un anumit interval de timp. Așa este cazul curelei de distribuție, anvelopelor. O baterie auto are și ea o durată de viață, așa că este bine să o verificați periodic mai ales dacă o aveți montată pe mașină de ceva vreme.

2. Mergi la service

Dacă nu te pricepi deloc la mecanică este bine să nu încerci să înlocuiești chiar tu anumite componente întrucât s-ar putea să le strici și mai rău. Ceea ce trebuie să faci este să ceri sfatul unui service autorizat și să cumperi piesele auto solicitate, de cea mai bună calitate. Vei primi în acest sens îndrumări din partea mecanicului care se ocupă de mașina ta și astfel nu vor fi deloc probleme.

3. Cumpără piese auto de calitate

Ar fi bine să iei în calcul înlocuirea pieselor auto defecte cu piese originale și mai puțin cu piese aftermarket. Mai mult ca sigur, primele vor avea o rezistență mai mare, nefiind nevoie de înlocuirea lor foarte rapidă. De asemenea, ar fi indicat să nu iei în considerare folosirea unor piese auto din dezmembrări întrucât vei amâna doar o perioadă înlocuirea acestor componente cu altele noi, plătind astfel manopera de două ori.

4. Nu uita de programarea pentru revizie

Ar fi bine sa ajungi la revizie mai repede decât îți indică producătorul. De multe ori, infrastructura rutieră ar putea pune mari probleme și astfel ai putea preveni defectarea și altor componente importante. Chiar dacă programarea la revizie înseamna un anumit cost, trebuie să știi că acest lucru te va scuti de costuri mai mari, în cazul unor defecțiuni viitoare.

5. Atenție la semnele mașinii tale

Orice mașină îți va spune când anume trebuie să mergi la service. Ori de câte ori observi anumite zgomote, scârțâit sau atunci când mașina nu mai pornește, dă rateuri ori nu mai intră în viteză, este clar că are nevoie de ajutor și trebuiesc înlocuite anumite piese auto. De aceea, atunci când constați aceste lucruri este bine să te programezi de îndată la un service specializat și să înlocuiești piesele stricate cu unele de calitate, întotdeauna cumpărate din magazine de încredere, ce îți pot oferi garanția produsului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Auto » Ce să urmărești atunci când trebuie să schimbi anumite piese auto?