Antena Meniu Search
x

Dacia deschide comenzile pentru Jogger, de Ziua României. Au fost anunţate preţurile noilor modele

Dacia a anunţat că noul vehicul Jogger poate fi comandat începând cu 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, la aproape trei luni de la prezentarea lui oficială.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 30.11.2021, 15:09

Dacia Jogger, noul vehicul de familiei a mărcii, poate fi comandat în întreaga reţea de agenţi autorizaţi ai mărcii iar primele livrări sunt programate în luna martie 2022, informează Dacia, într-un comunicate de presă.

Prezentat în premieră mondială la începutul lunii septembrie la Salonul Internaţional al Mobilităţii de la Munchen, Jogger este disponibil pe piaţa din România în două configuraţii - cu 5 şi cu 7 locuri - şi în două versiuni de echipare: Essential şi Comfort. Acestora li se adaugă, încă de la lansare, o serie limitată, intitulată "Extreme", care cuprinde elemente de design specifice.

Jogger dispune de două motorizări: propulsorul cu alimentare mixtă benzină/GPL ECO-G 100 şi noul motor TCe 110 cuplat cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Ambele motoare sunt echipate cu sistemul Start & Stop şi sunt conforme normei Euro 6D Full.

De ce a fost ales numele Jogger

Pe acelaşi subiect

Numele a fost ales pentru a fi "simplu şi cu sonoritate internaţională" şi evocă sportul, natura şi energia pozitivă. Dacia Jogger se poziționează ca un vehicul de familie perfect adaptat ieșirilor în aer liber. "Jogger reflectă spiritul pragmatic și autentic al mărcii Dacia și mediul „outdoor” al noii identități de marcă", spun oficialii.

"Jogger este un nume simplu, modern, ușor de pronunțat și înțeles în întreaga lume. Este un nume ce evocă dinamism și energie pozitivă.

Sufixul „er”, pe care îl regăsim deja la modelul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii Dacia, aduce un aer de familiaritate, reflectând totodată robustețea unui partener de drum ideal în viața de zi cu zi", spun oficialii companiei.

Cât costă Dacia Jogger

Preţurile variază între 13.990 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential în configuraţie cu 5 locuri, echipată cu motorul ECO-G 100 şi 16.950 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort în configuraţie cu 7 locuri, echipată cu motorul TCe 110.

În ceea ce priveşte Seria Limitată "Extreme", aceasta afişează preţuri cuprinse între 16.800 Euro (TVA inclus) în cazul variantei cu 5 locuri şi motorizare ECO-G 100 şi 18.000 Euro (TVA inclus) pentru configuraţia cu 7 locuri şi motorizare TCe110. Garanţia oferită este de 3 ani sau 100.000 km.

Jogger este al patrulea pilon al strategiei produs a mărcii Dacia. După micul vehicul urban 100% electric (Spring), hatch-back-ul Sandero şi SUV-ul Duster, Jogger oferă o noutate în segmentul vehiculelor de familie de până la 7 locuri. Jogger ar urma să înlocuiască modelul break Dacia Logan, care deja nu se mai produce, precum şi modelele Dakker şi Lodgy, care vor fi de asemenea retrase.

În toamna acestui an a fost “ajustat” şi preţul noului SUV Duster – care costa 13.900 de euro la final de august 2021, iar acum a urcat la 14.200 de euro, notează Business Magazin.

Principalele caracteristici ale Dacia Jogger

Principala sa caracteristică, precum şi în cazul primului Logan MCV reprezintă posibilitatea de a transporta fără probleme şapte pasageri. În această configuraţie portbagajul are 160 de litri. În format cu 5 locuri capacitatea urcă la 708 litri, iar în cea cu două, 1.819 de litri. La acestea se adaugă 24 de litri spaţii de depozitare. Jogger va dispune de două linii de echipare – Essential şi Comfort alături de una "limitată”, Extreme, din 2022, momentul lansării. Liniile de echipare vor fi similare cu cele de la Sandero Stepway, inclusiv cu 3 versiuni pentru sistemul multimedia.

Echiparea va include şase airbaguri, senzori de parcare faţă şi spate, card în loc de cheie şi o nouă gamă de motoare, care va veni cu trei propulsoare, dintre care două complet noi. Cea de bază este Eco-G, de 100 CP benzină/GPL disponibilă în prezent atât pe Duster cât şi pe Logan&Sandero. Prima noutate o reprezintă noul motor de 1,0 litri TCe de 110 CP, 200 Nm şi transmisie cu 6 trepte. Aceste două motorizări vor fi disponibile din momentul lansării maşinii în 2022.

A treia motorizare şi cea mai aşteptată, cu toate vă ca fi disponibilă din 2023, este cea hibridă de 140 CP cuplată la o transmisie automată. Acesta va fi şi primul model hibrid Dacia iar bateria sa de 1,2 kW va permite plecarea electrică de pe loc. Vânzările vor demara în februarie 2022, iar comenzile vor fi preluate din luna noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Dacia deschide comenzile pentru Jogger, de Ziua României. Au fost anunţate preţurile noilor modele