Antena Meniu Search
x

Tocmai ti-ai cumparat masina la mana a doua? 5 greseli pe care să nu le faci

Entuziasmul de a fi proaspat posesor al unui autoturism second-hand, mai ales daca este o marca pe care ti-ai dorit-o de atat timp, s-ar putea sa te copleseasca incat sa uiti de anumite probleme cu care te-ai putea confrunta.

Entuziasmul de a fi proaspat posesor al unui autoturism second-hand, mai ales daca este o marca pe care ti-ai dorit-o de atat timp, s-ar putea sa te copleseasca incat sa uiti de anumite probleme cu care te-ai putea confrunta. Din pacate, o masina la mana a doua nu este una noua, asa ca nu te culca pe-o ureche si nu-ti spune ca ai terminat totul de facut din momentul in care ai dat banii pe ea.

De fapt, din aceasta clipa incep si alte investitii obligatorii, dar la care te-ai angajat din moment ce ai ales aceasta varianta de a avea un autoturism proprietate personala. De exemplu, daca tocmai ai cumparat un Audi, atunci da o fuga la mecanic si repara defectiunile, cumpara diverse fluide si filtre, precum un filtru de particule pentru Audi, si pune la punct toate actele obligatorii pentru a circula in conditii de legalitate.

Iata ce nu trebuie sa faci ca proaspat proprietar:

  • Sa nu o duci la o revizie obligatorie la service. O inspectie amanuntita este esentiala pentru masina ta deoarece ar putea exista probleme pe care nu le-ai vazut cand ai cumparat-o sau cand a testat-o in targ mecanicul. Ar fi bine sa schimbi toate acele piese care ar putea duce in timp la defectiuni majore;

  • Sa nu schimbi filtrele. Orice cumparator intreaba vanzatorul sau proprietarul daca piesele: filtru de particule, de aer, de polen, de ulei - au fost schimbate cumva recent, iar raspunsurile sunt de cele mai multe ori afirmative. De frica sa nu scada cumva pretul de vanzare al masinii, acestia ar putea minti fara jena, asa ca cel mai bine ar fi sa le schimbi chiar daca operatiunea a fost realizata recent. Mai bine sa fii sigur decat sa ai probleme!

  • Sa nu verifici starea anvelopelor. Problemele pe care le ridica folosirea unor anvelope uzate sau foarte vechi sunt extrem de sensibile si ar trebui sa te puna pe ganduri. Siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic este importanta si trebuie sa  schimbi anvelopele vechi cu unele noi, chiar daca asta inseamna o investitie serioasa, care se adauga celei abia facute;

  • Sa nu schimbi toate fluidele. Neparat trebuie schimbate si acestea, la fel ca filtrele, si ai putea sa o faci chiar tu in parcarea din fata blocului sau in curtea casei. Nu este necesara o vizita la service pentru acest lucru. Noteaza in telefon sau pe un carnetel data la care ai facut aceasta operatiune pentru a sti exact cand va trebui sa o repeti pe viitor;

  • Sa nu faci o curatenie generala. Cei mai multi dintre cumparatori, printre care te afli si tu probabil, au fost atat de fericiti de achizitie incat au uitat cat este de importanta igiena masinii. Cu siguranta nu stii prin ce a trecut interiorul masinii tale, daca au existat poate oameni bolnavi ce au lasat in urma microbi sau diverse bacterii, asa ca tine la sanatatea ta si spal-o urgent la exterior, dar si la interior.

  • In concluzie, ai grija de toate aspectele atunci cand alegi sa circuli cu o masina la mana a doua, astfel vei preintampina o multime de probleme ce ar putea aparea in viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Tocmai ti-ai cumparat masina la mana a doua? 5 greseli pe care să nu le faci