Antena Meniu Search
x

Maşini controlate de la distanţă sau care îşi recunosc proprietarul, la Salonul Auto Bucureşti

Maşini controlate de la distanţă cu un singur click. Ori autoturisme care ştiu totul despre proprietar. Noile gadgeturi aduse de producători la Salonul Auto de la Bucureşti le fac şoferilor viaţa mult mai uşoară.

Vezi și

Maşini controlate de la distanţă cu un singur click, ori autoturisme care ştiu totul despre proprietar. Noile gadgeturi aduse de producători la Salonul Auto de la Bucureşti le fac şoferilor viaţa mult mai uşoară. Simple au devenit şi unele reparaţii ale maşinilor, pentru că tehnicile noi ne scutesc de timpul pierdut prin service-uri.

Nu porneşte la cheie, ci la click. Din casă, de pe canapea, poţi seta tot ce vrei în maşina din parcare, dacă ai montat pe ea un gadget cam cât o cutie de chibrituri. Producătorii îi spun alarmă. În realitate, este un sistem mult mai sofisticat.

SORIN DEAC, director tehnic companie sisteme de securitate: Este imposibil de spart în timp real. Pornirea motorului de la distanţă, accesarea unor anumite funcţii gen încălzirea în scaune, ventilaţie, de pe aplicaţia de mobil.

Mai mult, sistemul îţi învaţă stilul de condus şi te avertizează atunci când altcineva care merge cu maşina ta nu o face ca la carte.

Să presupunem că sunteţi un şofer calm, care nu face slalom în trafic, însă partenerul de viaţă conduce mai sportiv. Pe telefon veţi putea vedea fiecare mişcare a şoferului, iar dintr-un singur click puteţi opri chiar şi motorul.

Tehnologia se poate monta pe aproape orice maşină. Cel mai simplu kit costă în jur de 1.200 de lei, dar preţul poate ajunge la 4.500 de lei, pentru un sistem cu toate funcţiile incluse. Nu e singura surpriză pentru şoferi. 

Pare o tehnică rudimentară, însă este cât se poate de nouă şi foarte des utilizată în Occident. Mai exact, urmele loviturilor de grindină sau pietre se repară... cu ciocanul. Fără să fie nevoie de vopsire. 

Câteva sute de lei costă un astfel de "tratament". Soluţii sunt şi pentru jantele distruse.

KASIA PAJAK, reprezentant firmă: Dacă jantele trebuie întreptate, se vor îndrepta, urmează apoi sablarea integrală a jantelor după care începem cu vopsirea în câmp electrostatic în trei straturi. 

Iar rezultatul sunt jantele strălucitoare, gata de drum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Maşini controlate de la distanţă sau care îşi recunosc proprietarul, la Salonul Auto Bucureşti