Antena Meniu Search
x

Video Noi reguli pentru motociclişti. A fost eliminată o obligativitate care le putea pune viaţa în pericol

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină triunghiul reflectorizant, trusa de prim-ajutor şi extinctorul din setul obligatoriu pentru motociclete. 

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 11:03

Vezi și

Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care exceptează posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a avea asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor. S-a ajuns la această decizie, pentru că toate aceste obiecte nu pot înlătura riscurile în cazul unui accident rutier. Ba mai mult decât atât, spune iniţiatorul acestui proiect, chiar pot pune în anumite situaţii în pericol viaţa conducătorilor de motociclete sau mopede.

Noi reguli pentru motociclişti: Fără triunghi reflectorizant, trusa de prim-ajutor şi extinctor

Aceasta este o lege care vine în completarea unei ordonanţe a Guvernului, care exceptează posesorii de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A dea această obligativitate, de a avea triunghiul reflectorizant, trusa de prim-ajutor şi extinctorul. "Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate", se arată în textul legii promulgate. 

În acest caz, Camera Deputatţilor a fost for decizional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri Auto » Noi reguli pentru motociclişti. A fost eliminată o obligativitate care le putea pune viaţa în pericol