Antena Meniu Search
x

Video Nou regulament pentru parcări în Sectorul 3. Cine are două locuri de parcare, dar stă la garsonieră, va trebui să renunţe la unul

Ce-are parcarea cu garsoniera? Nu înţelege nimeni, dar primarul Sectorului 3 schimbă regulile. Doar familiile care stau în apartamente au dreptul la două locuri pentru maşini. Funcţionarii nu au reuşit să explice decizia, mai ales că în zonă erau libere mii de locuri de parcare acum trei luni. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.09.2022, 09:58

Vezi și

Sectorul 3 are cea mai mare populaţie din Bucureşti, iar primarul Robert Negoiţă se laudă mereu că el creează cele mai bune condiţii de viaţă locuitorilor. Peste trei săptămâni, primăria va impune, însă, o regulă considerată arbitrară de unii localnici. 

Dacă nu locuieşti într-un apartament cu două camere în Sectorul 3, atunci nu vei avea dreptul la cel de-al doilea loc de parcare, indiferent de câte persoane locuiesc în imobil. Astfel că, cei care locuiesc într-o garsonieră vor putea închiria un singur loc. 

O aberaţie. Dacă stau la garsonieră nu am voie să am mașină? Pot să am 7 mașini, dar stau la garsonieră. Plătesc pentru ele. E discriminatoriu.

Un pic e discriminare intre să stai la garsonieră si sa stai la apartament si să nu ai drepturi. Că nu toată lumea are posibilitatea să stea intr-un apartament. 

Pe acelaşi subiect

Cine are două locuri de parcare, dar stă la garsonieră, va trebui să renunţe la unul

Restricţiile par de neînţeles, de vreme ce chiar primarul Robert Negoiţă recunoştea în iunie că sunt 7.000 de locuri de parcare libere în sectorul trei. Atunci, propunea ca doar cei care au un apartament cu cel puţin trei camere să primească un loc în plus.

Sunt şi eu în situatia asta si eu stau cu sotia mea si avem două masini, dar bine că avem 3 camere. 

Cine are deja loc de parcare închiriat în Sectorul 3, trebuie să îşi actualizeze documentele până la sfârşitul anului. Iar cine are două locuri, dar stă la garsonieră, va trebui să renunţe la unul. 

Adrian Cuculis, avocat: Intră în contradicție cu legea fundamentală pentru că până la urmă dreptul de a închiria un loc de parcare derivă din dreptul de proprietate. În codul civil și nici în codul adminsitrativ nu se regăseşte o asemenea interdicţie. Aici apar si nişte discriminari. 

În toate celelate sectoare ale Capitalei regulile sunt mult mai simple. Se atribuie un singur loc de parcare pentru o adresă, indiferent de numărul de camere. În sectorul trei, un bucureștean a plătit peste 30 de mii de lei pentru un loc de parcare pe care l-a licitat. Primăria Sectorului 3 a încasat peste șase milioane de lei din licitațiile pentru parcări în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Nou regulament pentru parcări în Sectorul 3. Cine are două locuri de parcare, dar stă la garsonieră, va trebui să renunţe la unul