Antena Meniu Search
x

Video Ce le pregătește Primăria Capitalei șoferilor care parchează pe trotuare, din luna august

Fără maşini parcate pe trotuare în centrul Bucureştiului, din luna august. Este ameninţarea edililor, care spun că vor dispărea parcagii, dar promit şi locuri noi de parcare. Şoferii care încală legea se vor trezi cu parbrizele blocate sau direct cu amendă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 06.07.2022, 19:55

Vezi și

"De ce aţi parcat pe trotuar?"

"N-am parcat decât cinci minute."

Aceasta este scuza celor mai mulţi dintre şoferii care parchează ilegal în Bucureşti. În plus, se plâng că nu au locuri de parcare.

"Mă sunase cineva şi aştept să primesc un telefon de la firmă. Dacă n-ar fi trotuarele să putem parca pe trotuar, unde să mai parcăm? Să mergem la cinci kilometri distanţă de unde avem treabă? Măcar să facă parcări supraetajate din kilometru în kilometru. Ştiu de o parcare supraetajată, dar este la marginea Bucureştiului"

Pe acelaşi subiect

Primăria Capitalei vede altfel situaţia. Până la 1 august edilii vor să marcheze locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație ca să nu se mai poată parca gratuit.

În centrul Capitalei orice loc de parcare va costa

Andreea Petrescu, reporter Observator: Astfel de imagini cu trotuare blocate de maşini nu vom mai vedea, cel puţin aşa promite primăria Capitalei, pentru centrul municipiului Bucureşti. Intenţionează, autoritatea publică locală, să monteze anumite dispozitive astfel încât maşinile să nu mai poată urca bordurile.

Stelian Bujduveanu, viceprimar Bucureşti: Din studiile noastre, nu toţi cetăţenii doresc să achite acel tarif care este între 2 lei 50, 5 lei şi 10 lei pentru locul de parcare. Şi atunci se impune o suprataxă, dar mai important decât suprataxa este indisponibilizarea maşinii, vorbim de acele dispozitive de blocat roţi, blocat parbrize

Promisiuni: 18.000 de locuri de parcare se vor construi doar în 2022

Acum în zona centrală a Bucureştiului sunt aproape 12.000 de locuri de parcare. Alte 18.000 se vor contruite în acest an, promit edilii.

Stelian Bujduveanu, viceprimar Bucureşti: Avem odată componenta digitalizării parcărilor, vorbim de parcometre digitale care vor permite cu un simplu card sau cu telefonul să achiţi parcarea în timp util, reduce aşa şi corupţia, reducem şi deficitul de timp pe care trebuie să-l aştepţi ca să vină parcangiul ca să-ţi ia banii, să-ţi emită bonul.

Acum chiar şi cei care ar trebui să aplice legea sunt în impas când sunt la volan.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Chiar trotuarul din faţa Poliţiei Capitalei este blocat de maşini, dintr-un capăt în celălalt, maşini care sunt parcate ilegal.

Bucureştenii care locuiesc în zona centrală îşi vor putea face abonamente de parcare la preţuri apropiate celor din sectoare. În plus, primăria vrea să amenajeze şi alte spaţii pentru riverani, pe diferite terenuri.

Nici maşinile hibrid nu vor mai avea locuri gratuite de parcare în centru, începând de anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce le pregătește Primăria Capitalei șoferilor care parchează pe trotuare, din luna august