Antena Meniu Search
x

Poliţele RCA, mai scumpe chiar şi pentru şoferii fără accidente

Poliţele RCA s-au scumpit pentru unii şoferi. Iar aceştia acuză firmele de asigurări că umflă nejustificat preţurile. Costul unor poliţe s-a dublat, chiar dacă şoferii nu au fost implicaţi în accidente.

de Redactia Observator

la 30.01.2019, 21:55

Vezi și

Poliţele RCA s-au scumpit pentru unii şoferi. Iar aceştia acuză firmele de asigurări că umflă nejustificat preţurile. Costul unor poliţe s-a dublat, chiar dacă şoferii nu au fost implicaţi în accidente. Paradoxal, în unele cazuri, cei care nu fac parte din clasele de risc au ajuns să dea mai mulţi bani pe asigurarea obligatorie decât cei cu un risc ridicat de accidente. 

De anul trecut, de când Autoritatea de Supraveghere Financiară a schimbat tarifele de referință pentru RCA, cei de la service-urile auto, dar și șoferii se plâng că firmele de asigurare umflă nejustificat prețul polițelor.

Exemplele pot continua. Un șofer de 78 de ani a plătit, anul trecut, 333 de lei pentru o asigurare de 12 luni. Anul acesta, aceeasi firmă i-a cerut 768 de lei. Sunt și cazuri în care prețul RCA a scăzut, dar infim. De exemplu, un șofer de 30 de ani cu bonus 1 plătește acum 361 de lei, pe 6 luni, față de 380 de lei cât a plătit anul trecut. 

Firmele de asigurare susţin că au apărut situaţii noi. O categorie care anul trecut era considerată de risc acum plăteste mai puţin, pentru că nu s-au înregistrat accidente. 

Tarifele de referinţă pentru RCA s-au modificat la finalul anului trecut. 

De atunci, cei care plătesc mai mult sunt șoferii de peste 30 de ani, cu autoturisme nu foarte puternice. 

ALEXANDRU GRIOGORESCU, specialist asigurări auto: Legat de accidentele care sunt acoperite de o polita rca este faptul ca daunalitatea la niv anului 2018 a crescut cu aproximativ 21%, fata de acceasi perioada a anului trecut.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 53 de milioane de euro nouă companii de asigurare pentru că s-ar fi înțeles să majoreze tarifele polițelor RCA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Poliţele RCA, mai scumpe chiar şi pentru şoferii fără accidente