Antena Meniu Search
x

Video Polițe RCA mai scumpe pentru șoferii indisciplinați sau cu accidente

Se scumpesc poliţele RCA! Şoferii care provoacă accidente grave, cu răniţi sau chiar decese, ar putea plăti asigurări mai scumpe cu 40%. Totul, în contextul în care România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană: 96 de decese la un milion de locuitori în 2019, aproape dublu faţă de media UE.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 04.12.2020, 21:15

Vezi și
  • Penalizările pot aduce majorări de până la 80% la asigurarea RCA
  • România are cea mai mare a mortalității rutiere din Uniunea Europeană

În funcţie de cât de disciplinaţi sau indisciplinaţi au fost în trafic, şoferii sunt încadraţi într-o clasă inferioară sau superioară. Aşa că tarifele diferă. 

Reducerea de preţ poate varia între 5 şi 50%, în timp ce penalizările pot aduce majorări de preţ între 10 şi 80%.

George Spătaru, broker asigurare: Multă lume mă întreabă "domne, cât mă costă și pe mine o asigurare la un motor". Fiecare om are bonificatia lui. În funcție de istoricul lui și prețul diferă.

Șoferii cu accidente, penalizați la asigurarea RCA

Acum, indiferent de gravitatea accidentelor rutiere, şoferii sunt penalizaţi cu două puncte malus. Dacă proiectul ASF devine lege, lucrurile se schimbă.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF: Asigurații RCA care au făcut un accident soldat cu vătămarea unei persoane sau decesul să fie penalizaţi prin creșterea cu 40%, reprezentând patru clase malus a tarifului la asigurarea auto obligatorie. 

George Spătaru, broker asigurare: Dacă și-a luat mașină anul ăsta și a făcut și accident, baza de date se actualizează imediat după Crăciun. 

Astfel, un şofer de 45 de ani, care are bonificaţie maximă - B8 şi conduce un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri, plăteşte acum 370 de lei pe an, dacă încheie cea mai ieftină poliţă de asigurare din piaţă. În cazul ipotetic în care acesta provoacă un accident rutier cu victime, următoarea poliţă de asigurare va fi mai scumpă cu aproape 150 de lei, iar clasa scade la B4. 

De ani buni, România are cea mai mare a mortalității rutiere din Uniunea Europeană. În 2019 au fost 96 de morţi la un milion de locuitori, peste media europeană de 52 de morţi la un milion de locuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Polițe RCA mai scumpe pentru șoferii indisciplinați sau cu accidente