Antena Meniu Search
x

Programările online pentru permis și înmatriculări auto, soluția pentru evitarea cozilor de la ghișeu

Programările online pentru permis de conducere și înmatriculări auto reprezintă cea mai eficientă soluție pentru evitarea cozilor de la ghișeu. Acest sistem unitar de programare online a fost activat de Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor încă din 2018.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 13:42

Intrarea în sediul DRPCIV din București
Șoferi stau la coadă la permise și înmatriculări auto la sediul DRPCIV, în noiembrie 2016 - Mediafax Foto via Hepta

Programările online pentru permis de conducere și înmatriculări auto reprezintă cea mai eficientă soluție pentru evitarea cozilor de la ghișeu. Acest sistem unitar de programare online a fost activat de Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor încă din 2018.

Conform DRPCIV, de la înființarea sistemului de programări online și până acum s-au efectuat 1.156.204 de operațiuni.

Cum faci programarea online pentru permis și înmatriculări auto

Programarea se face accesând site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor www.drpciv.ro, la secțiunea programări online. În funcție de particularitățile serviciului teritorial se va stabili numărul de ghișee on-line disponibile/servicii, astfel încât să se asigure desfășurarea celorlalte activități precum și deservirea solicitanților care se prezintă la ghișee, fără o prealabilă programare online. Prin urmare, în funcție de judet, vor fi deschise servicii online pentru anumite operațiuni, în cazul celorlalte  fiind  necesară prezenta la ghiseu. 

Ce pași trebuie făcuți pentru programarea online

Potrivit DRPCIV, o programare online pentru permisul de conducere sau pentru înmatriculări auto se obține în trei pași:

1.Selectare județ - 2. Alegere serviciu -  3. Completare formular.

Programarea este efectuată cu succes atunci când veți primi mesajul în care vă este indicată instituția, serviciul, ora și ghișeul. Solicitantul va primi pe adresa de e-mail validă indicată, confirmarea programării și lista documentelor necesare pentru operațiunea selectată.

Ce câștigi prin programarea online

Programarea online pentru permis și înmatriculări auto oferă solicitanților o serie de avantaje:

- disponibilitatea 24 de ore din 24.

- posibilitatea de a alege ziua si ora dorita pentru a vă prezenta la ghiseu (în intervalul programului de lucru al serviciului respectiv).

- eliminarea timpului de așteptare la ghișee (ghișee dedicate)

De ce trebuie să alegi programarea online

DPRCIV spune că alternativa la programarea online, adică prezentarea la ghișeu fără o programare prealabilă, presupune utilizarea unor sisteme care distribuie bonuri de ordine pentru dirijarea si ordonarea cetățenilor, disponibile doar la unele servicii publice comunitare sau deservirea cetățenilor în ordinea sosirii.  Sistemul folosit nu indică ora de prezentare la ghișeu, fiind necesar ca solicitanții să rămână în sediul institutiei până la efectuarea operatiunilor dorite. Numărul de bonuri de ordine eliberate zilnic trebuie limitat în funcție de programul de lucru, timpul mediu de efectuare a operatiunilor și numărul de lucrători disponibili.

"Pentru a evita eventuale neplăceri legate de lipsa documentelor necesare pentru anumite operațiuni/servicii, vă rugăm consultati anterior prezentării, lista de documente pentru operațiunea solicitată de dvs. disponibilă pe site-ul www.drpciv.ro, la secțiunea documente și formulare", transmite Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor.

DRPCIV precizează că, în perioada imediat următoare, va pune la dispoziție și un chestionar privind gradul de satisfacție al solicitanților despre calitatea serviciilor online oferite, precum și propuneri de îmbunătățire a acestora. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Programările online pentru permis și înmatriculări auto, soluția pentru evitarea cozilor de la ghișeu