Antena Meniu Search
x

Registrul Auto Român nu va mai permite înmatricularea mașinilor non-UE cu volan pe dreapta

Autorităţile vor să interzică definitiv maşinile cu volan pe dreapta. Primul pas a fost deja făcut: Registrul Auto Român va mai permite înmatricularea autoturismelor de acest fel, aduse din afara UE, doar în următoarea lună. Apoi, un ordin al ministrului Transporturilor ar trebui să reglementeze situaţia.

Vezi și

Autorităţile vor să interzică definitiv maşinile cu volan pe dreapta. Primul pas a fost deja făcut: Registrul Auto Român va mai permite înmatricularea autoturismelor de acest fel, aduse din afara UE, doar în următoarea lună. Apoi, un ordin al ministrului Transporturilor ar trebui să reglementeze situaţia. Aproape 90 la sută dintre cele 70.000 de maşini cu volan pe dreapta au fost aduse din Marea Britanie. Ele nu vor mai putea fi înmatriculate după Brexit. Asigurătorii spun că le pregătesc şi ei o surpriză celor care conduc maşini "englezeşti": asigurări mai mari.

Cele mai multe maşini cu volan pe dreapta provin din Marea Britanie, ţară care se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană, din martie 2019. Românii găsesc astfel de maşini şi în ţări precum Irlanda, Bulgaria sau Germania.

Singura modalitate prin care aceste mașini aduse din afara UE să mai fie înmatriculate este mutarea volanului din dreapta în stânga. Iar asta presupune demontarea întregului bord, o operaţiune costisitoare care ajunge chiar şi la 5.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Registrul Auto Român nu va mai permite înmatricularea mașinilor non-UE cu volan pe dreapta